Ο Ομιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου για πολλαπλή φορά πραγματοποίησε θαλάσσιο καθαρισμό στο καλαμάκι του ισθμού

Ομιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου / Loutraki Dive Club

Εθελοντικός όμιλος με σκοπό την προστασία του βυθού και της ακτογραμμής, την διατήρηση της υποθαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας .

Βλέποντας μέσα από τις καταδύσεις μας την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον βυθό από απορρίμματα που άθελά μας ή από άγνοια ή ηθελημένα πετάξαμε στην θάλασσα ή στην παράκτια ζώνη αποφασίσαμε να λάβουμε δραστικά (όσο το δυνατόν ) μέτρα ώστε να αποφορτίσουμε τον βυθό από αντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί .
Μέσα από την προβολή των δράσεων μας προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε ώστε να συμμετέχουν και αυτοί με την σειρά τους στις δράσεις μας ή να οργανώνουν δικές τους δράσεις καθαριότητας ακτών , βυθού , ρεμάτων κλπ . Με την αέναη αυτή προσπάθεια ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας !
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ρύπανση που δημιουργούμε τελικά αργά ή γρήγορα επιστρέφει πίσω σε εμάς και στη προκειμένη περίπτωση στο πιάτο μας . Δεν είναι τυχαίο το ότι μετά από έρευνα που έγινε σε εκατοντάδες είδη της θαλάσσιας ζωής, τα οποία διατίθενται προς πώληση και κατανάλωση, βρέθηκε να περιέχουν πλαστικό, ίνες αλλά και τοξικές χημικές ουσίες που προέρχονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.