Ο Ε.Ε.Σ. ΣΤΟΝ 35ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Με τη συμμετοχή άνω των 55.000 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ιατρού, βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού έδωσαν δυναμικά το “παρών” εκατόν πενήντα (150) Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απ’ όλη την Ελλάδα, παρέχοντας την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Ειδικότερα, Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες από τα Τμήματα Αθηνών, Πειραιά, Νέας Σμύρνης, Πάτρας, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κορίνθου, Τρίπολης, Χαλκίδας, Κατερίνης, Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Ρεθύμνου και Κισσάμου κάλυπταν με σαράντα δύο (42) υγειονομικούς σταθμούς Πρώτων Βοηθειών τη Μαραθώνια Διαδρομή, καθώς και με εννέα (9) υγειονομικούς σταθμούς το σημείο τερματισμού, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).
Πρόσθετα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. είχαν παρουσία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του “Χωριού των Χορηγών”, με άρτια εξοπλισμένο περίπτερο, για την προβολή του έργου του Τομέα, ενώ από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, Εθελοντές Σαμαρείτες του Τμήματος Αθηνών υποστήριζαν υγειονομικά το σύνολο των εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες σε δεκάδες δρομείς που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων ενώ διέθεταν Συντονιστικό Κέντρο και Διασωστικό Όχημα, το οποίο υποστήριζε και τον εφοδιασμό υλικών στους εν λόγω Σταθμούς.

Τους Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν στο χώρο του Τερματισμού, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και η Τομεάρχης Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών κ. Μαρίνα Σταμάτη, συγχαίροντας τους και επιβραβεύοντάς τους για το σπουδαίο εθελοντικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις προς όφελος της κοινωνίας, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και ζήλο.
Ας σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησε θερμά στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει διαμέσου των έμπειρων εθελοντών του.
http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1099

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.