1.Αβραάμ που σε βρίσκουμε αυτό το καιρό;

 

 

Τώρα ετοιμάζουμε με τον Σάββα το επόμενό μας άλμπουμ, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και πολλές, καταπληκτικές νέες φωνές. Ο τρόπος που συνθέτει ο Σάββας έχει μια πολυμορφία, αλλά παράλληλα  τον χαρακτηρίζει ένα συγκεκριμένο στυλ! Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει!!!  Η δουλειά αυτή θα έχει μια κοινή βάση, αλλά όσον αφορά στην ενορχήστρωση, θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις, καθώς θα συμμετάσχει και ο πολύ καλός μας φίλος μουσικός, Βασίλης Σεβαστόπουλος, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται.

2.Δυο λόγια για την ολοκλήρωση της δουλειάς; «Της Ψυχής μου οι Πατρίδες» ;

Πρέπει να πω ότι αρχικά συνάντησα τον συνεργάτη μου, Σάββα με τον οποίο ταιριάξαμε καλλιτεχνικά.   Του έστειλα κάποιους στίχους μου και είδα ότι τον άγγιξαν. Στην πορεία το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί ένα άλμπουμ. Μου έστελνε συνήθως τα κομμάτια μας σε πρόχειρη μορφή για να του πω την γνώμη μου. Συνήθως ήμουν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Από εκεί και μετά τα πράγματα πήραν την πορεία τους: στούντιο, ηχογραφήσεις, διορθώσεις σε κάποια κομμάτια, συζητήσεις με δισκογραφικές εταιρίες, κλπ.  Τελικά καταλήξαμε σε συνεργασία με την FM Records, η οποία πίστεψε στο άλμπουμ μας από την πρώτη στιγμή.

Της Ψυχής Μου Οι Πατρίδες – Σμύρνη Μου Αγαπημένη

https://www.youtube.com/watch?v=VuwHH6oLQ1Y

  1. «Έναβαρύ ζεϊμπέκικο» τι κάνει αυτό το τραγούδι να ξεχωρίζει;

Είναι όντως ένα διαφορετικό κομμάτι. Το έγραψα όταν μου ζητήθηκε από τον συνεργάτη και φίλο μου Σάββα Ντεγιρμεντζόγλου να αφιερώσω κάτι στο νησί Ίμβρος. Στην αρχή ήμουν κάπως διστακτικός, θυμάμαι του είχα πει το εξής: ‘ Είσαι σίγουρος Σάββα; Δεν έχω πάει ποτέ εκεί, δεν γνωρίζω και τόσο καλά αυτό το μέρος’… ‘Δεν σε φοβάμαι απάντησε ο Σάββας, μια χαρά θα τα καταφέρεις’!… Στην αρχή μου είχε προτείνει να γράψω κάτι που να ταιριάζει σε νησιώτικη μουσική, όμως προτίμησα να ασχοληθώ με κάτι εντελώς διαφορετικό. Το ζεϊμπέκικο για μένα είναι η πιο εκφραστική μουσική του Έλληνα.  Γιατί επέλεξα αυτό τον χορό και όχι το συρτάκι ή κάτι άλλο για να το ντύσω με τον στίχο μου; Γιατί είναι  αυστηρά προσωπικός,  πηγαίος, έχει ψυχή… Μοιάζει με ολόκληρη ιεροτελεστία.

  1. Ποιο τραγούδι σας δυσκόλεψε περισσότερο για να ολοκληρωθεί;

Βασικά, αυτό που δυσκόλεψε εμένα και τον Σάββα, ήταν ένας ύμνος που περιέχεται μέσα στο άλμπουμ, που έχει τίτλο ‘Των Θλιβομένων Η Χαρά’. Δυσκολευτήκαμε κάπως γιατί είναι η μόνη μπαλάντα σε μια δουλειά με παραδοσιακό ύφος και έπρεπε με κάθε τρόπο να αποδοθεί σωστά! Πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει αυτό σε μεγάλο βαθμό…

5.Υπάρχουν μηνύματα που θέλετε να περάσετε μέσα από τον τελευταίο σας δίσκο;

Ασφαλώς. Είμαι ένα ανήσυχο πνεύμα.  Η μουσική για μένα αποτελεί ολόκληρη τελετουργία. Δεν κάθομαι απλώς να γράψω ένα κομμάτι,  για να περάσει η ώρα μου, ή για να γίνω φίρμα. Για παράδειγμα το θέμα της προσφυγιάς πάντα με συγκλόνιζε. Ίσως γιατί κι εγώ προέρχομαι από μια προσφυγική οικογένεια. Οι γονείς μου κατάγονται από την κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας.

Θα έλεγα ότι διακατέχει και τους δυο μας, τον Σάββα και μένα μια υπερβολική ευαισθησία για  τους όπου γης πρόσφυγες.  Αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα, που μοιάζουν με περιπλανώμενους Ιουδαίους, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι μετανάστης, τι θα πει πόνος και αποχωρισμός από την πατρίδα… Σε τελική ανάλυση, διαπραγματευόμαστε με ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες και κατ’ επέκταση όλους τους πρόσφυγες….

Αβραάμ Κωνσταντίνου / Σάββας Ντεγιρμεντζόγλου ~ “Μάνα μου βασανισμένη”

https://www.youtube.com/watch?v=HGrEjTxnbp4

  1. Τι άλλο γεμίζει τον χρόνο σου;

Τα ανιψάκια μου που είναι όλη μου η ζωή! Περνάω απεριόριστες ώρες μαζί τους… Ο ρόλος του θείου καμμιά φορά μπορεί να φαίνεται κάτι το  πολύ συνηθισμένο, να περνάει αδιάφορα σε κάποιους, αλλά σε μένα δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα…  Αυτά τα αγγελούδια γνωρίζω πως πραγματικά με αγαπούν. Κάθε τους χαμόγελο, μια όμορφη λέξη είναι αρκετά για να μου φτιάξουν την διάθεση και να με κάνουν να πετάξω στα ύψη, ακόμα κι αν προηγουμένως πέρασα μια πραγματικά δύσκολη και απαιτητική μέρα! Επίσης θα έλεγα ότι μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και τα επιδιώκω όποτε παρουσιαστεί η ευκαιρία.

  1. Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;

Με ενδιαφέρει όλα αυτά τα οποία γράφω να φθάσουν στα αυτιά του κόσμου. Και κυρίως να παραμείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Να μπορούν δηλαδή μετά από χρόνια να τα ξανακούσουν κάποιοι άνθρωποι και να σκιρτήσει ξανά οι καρδιά τους, όπως όταν τα είχαν πρωτοακούσει! Είμαι υπέρ της ποιότητας, του προσεγμένου στίχου.

  1. Ποια η γνώμη σου για τα μουσικά τηλεοπτικά παιχνίδια; Υπάρχει μέλλον για τα παιδιά ή όλο αυτό είναι τελικά ένα τηλεοπτικό show που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς;

Δεν είμαι αντίθετος, ούτε ακραίος.  Μια καλή φωνή μπορεί να αναδειχθεί παντού.  Είναι πολλές σπουδαίες φωνές που έχουν ξεχωρίσει σε αυτά τα  shows .  Δεν θα συμμετείχα σε αυτά ως διαγωνιζόμενος, γιατί  πολύ απλά δεν μπορώ τα πολλά φρου φρου και αρώματα σε  μια εκπομπή.  Το θέμα είναι από ‘κει και πέρα τι γίνεται. Πρέπει να επιλέξεις. Τον Δρόμο της Αρετής, ή της κακίας; Το χρήμα, ή την τέχνη;  Δεν βάζω ταμπέλες στην μουσική, όμως πολλές φορές κάποιες εξαιρετικές φωνές μπορεί  να πέσουν στην παγίδα του λάθος  ρεπερτορίου .  Δηλαδή να ερμηνεύουν τραγούδια μόνο και μόνο επειδή τους ζητήθηκε από την εταιρία τους, απλά για να βγάλουν ένα δίσκο. Και το αποτέλεσμα να είναι απλώς ένα σουξεδάκι τριών μηνών που δεν θα το θυμάται κανείς. Πιστεύω για να πεις κάποιο κομμάτι θα πρέπει να μιλάει πρώτα από όλα στην ψυχή σου!

  1. Ποιο ήταν το καλύτερο σχόλιο που σoυ έχουν κάνει;

Ένα από τα καλύτερα σχόλια που έχω ακούσει και πραγματικά με συγκίνησαν είναι από τον φίλο και συνεργάτη μου Σάββα Ντεγιρμεντζόγλου, ο οποίος είπε σε κάποια συνέντευξή του ότι με θεωρεί  ένα σημαντικό στιχουργό και καλλιτέχνη  της γενιάς μου. Επιπλέον είναι πολλοί άλλοι  άνθρωποι μουσικοί και όχι μόνο, οι οποίοι άσχετα εθνικότητας πρώτα μου δίνουν συγχαρητήρια για την δουλειά μας και μετά με προσκαλούν στην χώρα τους για να με γνωρίσουν!

Σάββας Ντεγιρμεντζόγλου/Αβραάμ Κωνσταντίνου ~ Των θλιβομένων η χαρά (The Storm of Virgin Mary)

 https://www.youtube.com/watch?v=nv5zfzWSWSE

 

OFFICIAL LINKS:

http://www.motherlandsofmysoul.com/

https://www.facebook.com/Motherlandsofmysoul/?fref=ts

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.