ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Ομάδα Διάσωσης Δέλτα Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου άσκηση ετοιμότητας πεδίου πλήρους ανάπτυξης, με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος 2019», με πολλαπλά σενάρια, για την διαχείριση των συνεπειών μετά την εκδήλωση έντονων σεισμικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή Βίλιζας, του Δήμου Κορωπίου.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου και των λοιπών φορέων και οργανισμών που συμμετείχαν σε αυτήν, στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Στην άσκηση συμμετείχε η Ομάδα Διάσωσης Δέλτα με 12 άτομα στο τέταρτο σενάριο, που προέβλεπε επιχείρηση διάσωσης, με την χρήση διασωστικού τρίποδα, εγκλωβισμένου ατόμου σε κτήριο που είχε καταρρεύσει, με κάθετη διείσδυση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Κρωπίας και το Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, τον Διοικητή της ΠΥ Κορωπίου κο Μιχάλη Χάλαρη καθώς επίσης και την ομάδα του ΙΔΑΦΚ και όλους τους συμμετέχοντες, για τον σχεδιασμό, την υποστήριξη και την υλοποίηση της άσκησης «Εγκέλαδος 2019». Η άσκηση απέδειξε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων και μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστούμε και να διαπιστώσουμε το βαθμό ετοιμότητας μας σε αντίστοιχες συνθήκες. Ελπίζουμε ότι η διοργάνωση αυτή θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους φορείς ώστε να πραγματοποιούνται πιο συχνά ασκήσεις τέτοιας κλίμακας.

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account