Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής «οδηγούν» το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

Τις ικανότητές τους και στην ανοικτή θάλασσα έδειξαν για ακόμα μία φορά οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι πρωταθλητές των 470 πήραν για πρώτη φορά μέρος με το σκάφος «Velos» στο Ράλλυ Αιγαίου, και με ένα νεανικό πλήρωμα, ύστερα από δύο ιστιοδρομίες, «οδηγούν» τον στόλο της 57ης διοργάνωσης του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης. Τα δύο 52άρια (Bullet  & OPTIMUM 3 –  Samos Steamship) βρίσκονται σε απόσταση, μόλις, ενός βαθμού, κάτι που κάνει τη συνέχεια του αγώνα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

 

Οι δύο πρώτες κούρσες της διοργάνωσης κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι εναλλαγές της έντασης και της διεύθυνσης του ανέμου πρόσφεραν την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να δείξουν τη ναυτοσύνη τους, σε μία απόσταση, περίπου, 130 ν.μ. Η ιστιοδρομία είχε ενδιάμεση βαθμολογική πόρτα στο Σταυρονήσι. Νικητής της πρώτης κούρσας στα Performance αναδείχθηκε το πλήρωμα του σκάφους «OPTIMUM 3 –  Samos Steamship» (Χάρης Μαυρογιώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος).

Ο τερματισμός της δεύτερης ιστιοδρομίας ήταν στο Σούνιο και το πλήρωμα του «Bullet» (κυβερνήτες Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης) ήταν το πρώτο ( από τα Performance ) που αντίκρισε το Ναό του Ποσειδώνα, ύστερα από μία πορεία 19 ωρών, 17 λεπτών και 5 δευτερολέπτων. Ο νικητής όμως της κούρσας ήταν το «Velos» των Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, το οποίο προηγείται και στη γενική κατάταξη. «Είναι το πρώτο Ράλλυ με δικό μας σκάφος. Θα το θυμόμαστε για πάντα γιατί από μικροί ονειρευόμασταν να αποκτήσουμε δικό μας σκάφος, και να συμμετάσχουμε με την ομάδα μας και με τους φίλους μας σε έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα», τόνισε ο Παύλος Καγιαλής, και ο Τάκης Μάντης, πρόσθεσε: «Η πρωτιά κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν θέμα συγκυριών, το πότε έβγαζε αέρα και το πότε έκοβε, κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας Γι΄ αυτό τον λόγο τα μεγάλα σκάφη κέρδισαν το πρώτο σκέλος και εμείς το δεύτερο».

 

 

 

Στα Sport, όπου η διαδρομή ήταν μικρότερη (81  ν.μ.), προηγείται στην γενική το πλήρωμα του σκάφους Ventus (κυβερνήτης Μιχάλης Κλούβας), μετά από την επικράτησή του και στις δύο ιστιοδρομίες. Στην κατηγορία Double – Handed προηγείται το «Kymatoligi» με τον Θάνο Ανδρόνικο και τον Γαρύφαλλο Αλλαγιάννη.

Οι επόμενες δύο ιστιοδρομίες του 57ου Ράλλυ Αιγαίου θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/ Ιουλίου ).

Το «57ο Ράλλυ Αιγαίου» είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020». 

Χορηγός του αγώνα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A. και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES S.A. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία G4S. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, ενώ ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές εκπομπές είναι για μία ακόμα χρονιά η NOVA. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

PERFORMANCE

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.