ΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ-ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Με την κήρυξη του ακριτικού νησιού της Σύμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των έντονων πλημμυρών που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και προβλήματα σε οικίες και καταστήματα, στο οδικό δίκτυο, στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Ρόδου, μετά από επικοινωνία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και τον Δήμο Σύμης, κινητοποιήθηκε άμεσα αποστέλλοντας ομάδα 5 Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών στο νησί για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν με το διασωστικό όχημα δύο βενζινοκίνητες αντλίες, μία ηλεκτρική, μία γεννήτρια, καθώς και υγειονομικός εξοπλισμός, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με την ιατρό του νησιού προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του ιατρείου.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την άντληση υδάτων, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις τοπικές Αρχές για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως να εκδηλωθούν στη χώρα τις επόμενες ώρες.

http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1104

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.