ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

 

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ οι μαθητές και καθηγητές της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα του ΙΜΕΤ από τον διευθυντή Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, συμμετείχαν σε παρουσίαση και συζήτηση για τις γνώσεις που απαιτείται να έχει ένας μελλοντικός οδηγός και ξεναγήθηκαν στους προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΕΤ.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης επίσκεψής τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας, αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες και συμμετείχαν σε παρουσιάσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής.

 

Ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, διευθυντής του ΙΜΕΤ τόνισε οτι “παρόμοιες επισκέψεις δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και να βρεθούν εκεί που η υψηλή κι εξειδικευμένη τεχνολογία συναντά τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον οδηγό του αύριο”.

 

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Απάντηση

Create AccountLog In Your AccountΑρέσει σε %d bloggers: