Οδηγίες Συμμετεχόντων για την Εκπαίδευση Υγρού Στοιχείου – Επιβίωση – Έρευνα & Διάσωση Εύβοια 2018

To Σχολείο Εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου “Επιβίωση – Έρευνα – Διάσωση” συνδιοργανώνεται από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR 312 και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών στο πλαίσιο Κατάρτισης, Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Πολιτών, Ατόμων με Αναπηρία, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών ΟΤΑ, Ενόπλων Δυνάμεων, με την Υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δροσοπηγής Αφιδνών – Αττικής, της Αερολέσχης Θηβών, της Σχολής Μediterranean Dive Center, του EVIA VIMA, του Hellenic Media Group, της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της Κίνησης Οργανικότητας / Cosmopolis – Organicity Movement, της Bluestar Ferries και ΑΝΕΚ LINES, του Star  Kεντρικής Ελλάδας, της Ομάδας «fetesclub4x4», του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, του Αegean College κ.α.
H Εκπαίδευση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας & του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία βάσει του Προγράμματος που θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους Εκπαιδευτές.

1. Η Συναρμολόγηση Σκηνών θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Αλιβερίου από τις πρωϊνές ώρες  της Παρασκευής 31 Αυγούστου 2018. Οι εν λόγω σκηνές διατίθενται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς εγκρίθηκε μετά από σχετικό αίτημα, η διάθεση δανεισμού  3 σκηνών M71 No2, στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, για τη διεξαγωγή άσκησης από 31 Αυγ 18 έως 2 Σεπ 18, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Όσοι από τους εκπαιδευόμενους δεν διαθέτουν σχετικό εξοπλισμό παρακαλούνται να μας ενημερώσουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε αυτές.

2. Στο χώρο διεξαγωγής θα διατίθενται χημικές τουαλέτες και στην διπλανή παραλία ντουζιέρες ελεύθερες για το κοινό. 


3. Σχετικά με την διατροφή των εκπαιδευομένων ενημερώνουμε ότι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν γεύματα με ειδική έκπτωση επιδεικνύοντας την ταυτότητα της διοργάνωσης. Οι σχετικές εκπτώσεις για καφέ, γεύματα, αναψυκτικά, γλυκά ισχύουν αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση. 


4. Οι εκπαιδευόμενοι παρακαλούνται  να έχουν φάει ελαφρύ γεύμα 1 ώρα πριν την πρακτική τους άσκηση. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση. Παρακαλούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


5. Ρουχισμός: Ρούχα για την θαλάσσια επιβίωση και παπούτσια για το νερό. 

Κράνη και σωσίβια διατίθενται από τους συνδιοργανωτές. 

6. Στην διεξαγωγή της Πρακτικής Εκπαίδευσης της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2018 που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, η Αερολέσχη Θηβών θα συμμετέχει με ιδιωτικό αεροπλάνο  για την υποστήριξη της Άσκησης. 


7. Η πρώτη ενημέρωση από την συντονιστική επιτροπή και τους παρευρισκομένους εκπαιδευτές θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 της 31ης Αυγούστου, στο σημείο της κατασκήνωσης  όπου θα λάβει χώρα η παραλαβή των   σχετικών δικαιολογητικών από την επιτροπή, και η παράδοση των  σχετικών φακέλων  και των  ειδικών ταυτοτήτων  του σεμιναρίου. 


Παρακαλείστε για σχετικές διευκρινήσεις ή απορίες να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλέφωνα. 


6907362758 Ξένια Γεωργιάδου Πρόεδρος ΙΔΑΦΚ 

6933398991 Νικόλαος Δουλάμης Αντιπρόεδρος ΙΔΑΦΚ 
ή να αποστείλετε  ηλεκτρονικό μήνυμα στο σχετικό mail: sethegr@gmail.com.
Πραγματοποιούνται σχετικές διαδικασίες για την διευκόλυνση όλων των εκπαιδευομένων της Άσκησης οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστούμε το Λιμενικό Σώμα για την υποστήριξη σκαφών, πλωτής εξέδρας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Δήμο Κύμης Αλιβερίου για την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα μας.
Τα Δ.Σ. του ΙΔΑΦΚ και της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR 312.

Στην παρακάτω τοποθεσία θα βρείτε το σημείο για την κατασκήνωση της άσκησης Σχολεία Υγρού Στοιχείου – Επιβίωση – Έρευνα και Διάσωση. 
Σημείο Κατασκήνωσης Εκπαίδευσης – Επιβίωση – Έρευνα & Διάσωσηhmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.