Ξεκίνησε η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ξεκίνησε σήμερα από το Κατάστημα Κράτησης του Ελεώνα Θηβών, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η εφαρμογή του Μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), βάσει του Μνημονίου, έχει αναλάβει την εκπαίδευση, ενημέρωση και  πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, καθώς και την ψυχοκοινωνική στήριξη προς κρατούμενους, δεσμοφύλακες – φύλακες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ευχαρίστησε τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη μέρα εκπαίδευσης στο Κατάστημα Κράτησης του Ελεώνα Θηβών.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το πρόγραμμα αυτό θα ωφελήσει σημαντικά τόσο τους κρατουμένους, όσο και το σωφρονιστικό προσωπικό.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.