Η ευθύνη μας απέναντι στην αντιμετώπιση κάθε είδους απειλής και κινδύνου είναι μεγάλη.
Οι πιο συνηθισμένες μορφές ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν σε όλες τις ηλικίες. Τραύματα από κοψίματα, κακώσεις αρθρώσεων, τροχαία ατυχήματα, ηλίαση, δάγκωμα από μικρά ζώα, πνιγμονή, εγκαύματα, καρδιακή ανακοπή, και ακόμα περισσότερα.
Μάθε τα σημεία που βρίσκονται οι απινιδωτές στον Δήμο σου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ψυχραιμία κάτι πολύ σημαντικό, το ίδιο και η σωστή αντιμετώπιση κάθε είδους τραυματισμού.

Σκοπός μας η κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση κάθε ηλικίας. Εκπαίδευση και σε Άτομα με Αναπηρία.

Νέοι Γονείς με τις οικογένειες τους, Έφηβοι, Νέα Παιδιά, 3η Ηλικία, ήταν εκεί στο κάλεσμα…..της Εθελοντικής Ομάδας ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ και του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε παράλληλα στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2019 στον Δήμο Ιλίου.

Mάθε και Σώσε λοιπόν !
Επίδειξη / Σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης BLS/AED Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή βασισμένο στο Πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC, συνδιοργάνωσαν το #IDAFK Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και η #ΕθελοντικήΟμάδαΠροτέκταΙλίου.
Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 170 πολιτών σε 6 σταθμούς για την ομαλή διεξαγωγή στην κεντρική πλατεία Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ του Δήμου Ιλίου, από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του #IDAFK, του #EKAB, του #ERC & του #ΕΟΠΠΕΠ, και της #ΠΡΟΤΕΚΤΑΙΛΙΟΥ, και την υποστήριξη εκπαιδευτών της #ΟμάδαςΔιάσωσηςΔΕΛΤΑ, το Σάββατο 19/10/2019 από τις 11.00πμ έως τις 4.00μμ με σκοπό την κατάλληλη ενημέρωση των δημοτών και την ορθή ενημέρωση τους στις Βασικές Ενότητες Παροχής Πρώτων Βοηθειών παρουσία Επισήμων του Δήμου Ιλίου.

Επιπρόσθετα οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημεία όπου ο Δήμος Ιλίου έχει τοποθετήσει απινιδωτές.
Ο χώρος οριοθετήθηκε έτσι ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής κατάρτισης.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ξαφνική ανακοπή καρδιάς. Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται λόγω των βλαβερών συνεπειών που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Τους απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να τους χειρίζονται εθελοντές που έχουν ειδικά εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό.
Έλα κι εσύ μαζί μας.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.