ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και δυσκολίες ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σκέλος του «57ου Ράλλυ Αιγαίου»

Με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και δυσκολίες ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σκέλος του «57ου Ράλλυ Αιγαίου»

Με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και δυσκολίες ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σκέλος του «57ου Ράλλυ Αιγαίου»

Αγώνας ναυτοσύνης και ικανοτήτων και το 57ο Ράλλυ Αιγαίου

Με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και δυσκολίες ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σκέλος του «57ου Ράλλυ Αιγαίου». Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, παρά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid -19, πρόσθεσε ακόμη έναν αγώνα στον ιστορικό θεσμό της ανοικτής θάλασσας δίνοντας την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να πάρουν μέρος σε ανταγωνιστικές ιστιοδρομίες.

Η νίκη στη γενική κατάταξη στην κατηγορία των Performance κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτες τους Χάρη Μαυρογεώργη και Βαγγέλη Νικολόπουλο και το «Velos» με τους Ολυμπιονίκες μας Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του «Optimum 3 – Samos Steamship» καθώς είχε καλύτερο πλασάρισμα στη τέταρτη ιστιοδρομία. Το «Bullet» (Δημήτρης Δεληγιάννης, Σίμος Καμπουρίδης) ήταν το σκάφος που είχε τον, συνολικά, γρηγορότερο χρόνο και κατέκτησε το έπαθλο Line Honours. Και στα υπόλοιπα «καθαρόαιμα» αγωνιστικά σκάφη, τα πληρώματα τους, που αποτελούνταν από έμπειρους ιστιοπλόους αλλά και τη νέα γενιά, με ναυτοσύνη, επιμονή και επιμονή, διεκδίκησαν καλά πλασαρίσματα μέχρι και το τελευταίο μίλι του αγώνα, στο Σούνιο. 

Αντίστοιχες ικανότητες έδειξαν οι ιστιοπλόοι και στην κατηγορία των Sport. Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν περισσότερο τα πληρώματα αυτής της κατηγορίας διότι τα σκάφη είναι πιο βαριά και κινούνται δύσκολα με λίγο αέρα. Νικητής στη γενική κατάταξη είναι το «Ventus» με κυβερνήτη τον Μιχάλη Κλούβα.  

Ανατροπή υπήρξε στην κατηγορίας Double Handed, μία κατηγορία που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλη απόσταση. Το «Kymatoligi», το οποίο θεωρείτο φαβορί για την πρωτιά, δεν έτρεξε στις δύο τελευταίες κούρσες επειδή μετά την εκκίνηση έπαθα μία ζημία στη μαΐστρα. Νικητής αναδείχθηκε το «Kallisti» με τους Θάνο Γκίκα και Κώστας Λιάγγης.  «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά γεμάτος με ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον. Ελπίζω ότι αυτή η κατηγορία θα συνεχίσει να υπάρχει στο Ράλλυ Αιγαίου γιατί μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι», δήλωσε ο Θάνος Γκίκας.

Και αυτή τη χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου στήριξε την καμπάνια του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης «Να σώσουμε τις θάλασσες μας» που διοργανώνεται με την συνεργασία της HELMEPA. Τα πληρώματα πήραν βιοδιασπώμενες σακούλες προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απορρίμματα τους κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, ενώ επίσης διοργανώθηκε και εκδήλωση ενημέρωσης στους αθλητές του Ν.Ο. Βουρκαρίου στη Σαλαμίνας.

Το «57ο Ράλλυ Αιγαίου» είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» και διεξάγετε με τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού, του δήμου Πειραιά, του δήμου Σαλαμίνας και της Τιμητικής Κοσμητείας. Η αυλαία της διοργάνωσης θα «πέσει» σήμερα το βράδυ  20 Ιουλίου στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου με την Τελετή Απονομής. 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

   Θέσεις Βαθμοί

Ιστιοδρομίες Ποινής

  1.  Optimum 3 – Samos Steamship                                                 1 4 1 2 8

Χάρης Μαυρογεώργης & Βαγγέλης Νικολόπουλος

  1. Velos 3 1 3 1 8 

Παναγιώτης Μάντης &  Παύλος Καγιαλής

  1. Bullet

Δημήτρης Δεληγιάννης  & Σίμος Καμπουρίδης 2 3 2 3 10

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

1 Ventus   Μιχάλης Κλούβας   1 1 2 3 7

2 Hara ton Agelon IV  Θεόδωρος Μπραούζης 4 3  1 2 10

3 Kormoranos  II  Κωνσταντίνος Μανιουδάκης 5 4 4 1 14

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  DOUBLE HANDED

1 Kallisti Αθανάσιος Γκίκας & Κων/νος Λιάγγης 2 2 1 1 6

Χορηγός του αγώνα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A. και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES S.A. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία G4S. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, ενώ ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές εκπομπές είναι για μία ακόμα χρονιά η NOVA. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

hmg@group1hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Create AccountLog In Your Account