Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Επιστήμης Patras Science Festival με θέμα «Το Μέλλον της Επιστήμης – (το) δικό μας παρόν». Για 3η χρονιά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετείχε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, με στόχο την εξωστρέφεια και την επικοινωνία της επιστήμης στην κοινωνία. Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, με δράσεις στις Εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και σε χώρους στο κέντρο της πόλης.

Με τρεις διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες σηματοδοτήθηκε η έναρξη του Patras Science Festival 2019, τον Μάνο Δανέζη, Αστροφυσικό, μέλος του σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Στάθη Γκόνο, Διευθυντή Ερευνών ΙΒΦΧΒ – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και τον Γιάννη Ιωαννίδη, Πρόεδρο & Γενικό Διευθυντή του ΕΚ «Αθηνά», καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ.

 

Κατά τη διάρκεια του Patras Science Festival, μικροί και μεγάλοι, περισσότεροι από 6500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 60 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και οργανώθηκαν 42 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 17 εργαστήρια για παιδιά, 18 ομιλίες, 9 workshops, αστροπαρατήρηση, κρυμμένος θησαυρός, ξεναγήσεις και stand Up Science ανακαλύπτοντας «το μέλλον της επιστήμης – (το) δικό μας παρόν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στο πλαίσιο και των επετειακών δράσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, με σκοπό οι συμμετέχοντες του Patras Science Festival να γνωρίσουν τις συλλογές του μουσείου, τα μνημεία της περιοχής μας, με στόχο την κατανόηση και την ερμηνεία της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, μέσα από ειδικά διαμορφωμένες θεματικές διαδρομές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια στο μουσείο, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί, συμμέτοχοι και να εμπλακούν στη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Χάρτη της Πάτρας.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.