Το ευρωπαϊκό Lazer 4,7 δίνει “ραντεβού” στην Πάτρα

Πάτρα, 31 Ιανουαρίου 2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των «European Youth Championships & Trophy 2018», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, από τις 7 έως τις 14 Απριλίου του 2018. Πρόκειται για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των Laser 4,7, μιας κλάσης που αποτελεί προπομπό στις ολυμπιακές κατηγορίες των Laser. Στα νερά του Πατραϊκού κόλπου αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 400 ιστιοπλόοι από 40 χώρες, στις ηλικιακές κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα είναι «όπεν», καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχές και ιστιοπλόοι από την Αμερική, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Χονγκ Κονγκ κ.α. Τους αγώνες διεκδίκησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ανέλαβε να τους διοργανώσει ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας «Ιάσων», ο οποίος έχει ως πρωταρχικό μέλημα τη διάδοση της ιστιοπλοΐας από τις μικρές ηλικίες.

«Ο Όμιλός μας διεκδίκησε και ανέλαβε την διοργάνωση. Πρόκειται για μεγάλη διοργάνωση εθνικής εμβέλειας, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, την ελληνική κλάση Laser και όλους του φορείς όπως την περιφέρεια Δ.Ε που είναι συνδιοργανωτής και τον Δήμο Πατρέων που ανέδειξε τον χώρο διεξαγωγής και συνδράμει με το προσωπικό του. Παρόμοια διοργάνωση έχει να διεξαχθεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Οι αθλητές θα είναι ηλικίας 12 – 17 ετών και, έτσι, στη θαλάσσια περιοχή της Πάτρας θα βρεθούν οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αιτήσεις, ο αριθμός συμμετεχόντων αναμένεται να είναι 400 αθλητές. Στις αρχές Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το  test event και, σύμφωνα με τα στελέχη της διεθνούς ομοσπονδίας, το επίπεδο του ήταν πολύ καλό. Αυτό, όμως, που τους εντυπωσίασε ήταν οι δυνατότητες του στίβου μας, τον οποίον χαρακτήρισαν “ενδιαφέρον και προκλητικό για μεγάλους αγώνες”. Ευελπιστούμε ότι αυτή η διοργάνωση θα αναδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας και του Πατραϊκού κόλπου για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων ιστιοπλοΐας», δήλωσε ο Σπύρος Κρότσης, Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου «ΙΑΣΩΝ».

Στη δοκιμαστική διοργάνωση πήραν μέρος 56 νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας από την Ελλάδα. 

www.europeanlaser47.eu

contact: europeanlaser47.eu@gmail.com press: Europeanlaser47.media@gmail.com

fb: 2018 european youth championships laser 4.7 twitter:@2018 Europeanlaser47

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.