Η Μαρία Σεμερτζόγλου, αν κι έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του κορυφαίου τίτλου, ηττήθηκε στα σημεία με σκορ 97-93.Οι Νορβηγοι που ήταν παρόντες στην αναμέτρηση παρακολούθησαν με κομμένη ανάσα μια δραματική μάχη μεταξύ των δύο γυναικών.

Ο αγώνας διακόπηκε αρκετές φορές μέχρι το 10ο γύρο για να αντιμετωπίσει η Θάντερς τα σκισίματα στο πρόσωπό της, η οποία αιμορραγούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τόσο οι Νορβηγοί θεατές όσο και οι επίσημοι παράγοντες αναγνώρισαν στο πρόσωπο της Μαρίας μια πολύ σκληρή πυγμάχο η οποία ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει τη ζώνη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του 10ου γύρου.

Η Μαρία Σεμερτζόγλου καταχειροκροτήθηκε από το νορβηγικό κοινό και δέχτηκαν συγχαρητήρια και αυτή και ο προπονητής της Κώστας Εξακουστός για τον πολιτισμό και το επίπεδο που επέδειξαν. Ο επίσημος εκπρόσωπος της EBU, Πήτερ Στούκι, αντιπρόεδρος της ελβετικής ομοσπονδίας, δήλωσε ότι ήταν ο δε’υτερος ωραιότερος αγώνας που έχει ποτέ παρακολουθήσει στη ζωή του.

Αυτό και μόνο δε’ιχνει πώς πυγμάχησε η Μαρία μέσα στη Νορβηγία. ο Γ Στεφανόπουλος δήλωσε: ” Είμαι πολύ υπερήφανος που η Μαρία εκπροσώπησε στην κορυφαία αναμέτρηση με τόση αξιοπρέπεια και μαχητικότητα το ΣΕΠ και την Ελλάδα. Διεκδίκησε τη ζώνη της EBU, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την αντίπαλό της μες στη χώρα της, διεκδίκησε τη νίκη με όλη της τη δύναμη, δεν τα κατάφερε, καταχειροκροτήθηκε από τους Νορβηγούς. Το σημαντικότερο είναι ότι εκπροσώπησε μαζί με τον κώστα Εξακουστό τη χώρα μας με αξιοπρέπεια και πολιτισμό κι έχασε με το κεφάλι ψηλά.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.