Μήνυμα Ζωής από τον Όλυμπο – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κατερίνης

Ανάβαση στις ψηλές  κορυφές  του Ολύμπου πραγματοποίησαν στις  09 & 10 Ιουλίου μέλη της  ορειβατικής ομάδας  του Σώματος  Εθελοντών Σαμαρειτών,  Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης,  συνοδεύοντας την κ. ΔΕΛΗΒΟΥ Ματίνα η οποία πάσχει από μια από σπάνια μυοπάθεια,  αποτέλεσμα μετάλλαξης 2 γονιδίων.

Σκοπός της ανάβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα άτομα που πάσχουν από  σπάνιες παθήσεις , την προσβασιμότητα στα αυτονόητα,  την βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων και κυρίως των παιδιών, αλλά και να περάσει το μήνυμα ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να μετριαστούν ή ξεπεραστούν όταν  υπάρχουν ψυχικά αποθέματα, δίψα και  θέληση για ζωή.

Οι πρώτες σκέψεις  και συζητήσεις για την ανάβαση έγιναν πριν ένα χρόνο και κατόπιν επίσημου αιτήματος της κ. Δεληβού προ 2 μηνών και έγκρισης του Τομέα Σαμαρειτών,  Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ, έγινε ο σχεδιασμός του εγχειρήματος με επιλογή και διασφάλιση της διαδρομής από εξειδικευμένα μέλη του Τμήματος, Υγειονομική-Διασωστική υποστήριξη για  πιθανές επιπλοκές, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης τους.

Στο εγχείρημα αυτό συνέδραμαν ο Νευροχειρουργός κ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Θάνος, καθώς και προσωπικό  του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ), οι οποίοι παρείχαν τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, προώθησαν μέλη και εξοπλισμό και  συνόδευσαν την αποστολή, δείχνοντας την ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο του Ελληνικού Στρατού.

Η προσπάθεια καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και στιγμιότυπα μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  http://webtv.ert.gr/ert3/reportaz/minyma-elpidas-apo-tin-koryfi-toy-olympoy/

Στην ανάβαση αυτή, μέσα από τα μάτια και τη ψυχή της Ματίνας, “νοερά” ανέβηκαν όλοι οι πάσχοντες με σπάνιες παθήσεις.

Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το  Σώμα  Εθελοντών Σαμαρειτών,  Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης, αποτελεί  ιδιαίτερη τιμή η εμπιστοσύνη της  ανάθεσης  αυτού του εγχειρήματος από την κ. Δεληβού Ματίνα και του συζύγου της κ. ΚΟΥΤΣΙΑΔΗ Βασίλη  καθώς αναγνωρίζεται έμπρακτα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του Τοπικού Τμήματος, αλλά  και ασφάλεια   που αισθάνεται ο κάθε πολίτης  από την παρουσία του Έλληνα Εθελοντή Ερυθροσταυρίτη.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.