Ολοκληρώθηκε στις 19/12/2018, μία ακόμη ιδιαίτερη εκδήλωση της Ακαδημίας του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ως πνευματική προσφορά για την αναγκαία προετοιμασία των Χριστουγέννων , για το “ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”. Προσκεκλημένος μας ο γνωστός Φωτογράφος και Περιηγητής του Κόσμου μας Βασίλης Κολτούκης, .

Είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε σε μία βιωματική αναφορά του στη φωτογραφία, την επιλογή του να γίνει Φωτογράφος και τί σημαίνει γι’ αυτόν, αλλά κυρίως στα Ταξίδια και στους ανθρώπους, που συνάντησε και συνδέθηκε μαζί τους, επιστρέφοντας με μία πολύτιμη προίκα, τις φωτογραφικές απεικονίσεις πολύτιμων στιγμών! Άλλωστε όπως ανέφερε η φωτογραφία “αιχμαλωτίζει το χρόνο”!

Μία συνομιλία εκ βαθέων για το πώς ένας Φωτογράφος συγκεντρώνει το Φως του Κόσμου κι αφού το επεξεργαστεί και φιλτράρει με τη δύναμη της προσωπικότητάς του, το αναπέμπει στον Κόσμο, υπό μορφή φωτογραφιών , φορτισμένων με πλήθος εσωτερικών μηνυμάτων, που στη περίπτωση του Βασίλη Κολτούκη φέρνουν τη σφραγίδα της ανθρωποκεντρικής, θετικής προσέγγισης και αισιοδοξίας.

Ειπώθηκαν και άλλα πολλά, μοιραστήκαμε σκέψεις και συναισθήματα, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Κυριάκος Κόκκινος προσέφερε σε ώτα ακουόντων κλειδιά πνευματικής βοήθειας, που έχουν να κάνουν με το μεγάλο ταξίδι της ζωής, στην πορεία μας για τη συνάντηση με το Θεάνθρωπο, το Νοητό Ήλιο και πηγή του Αληθούς Φωτός!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας