Κέρδισε την αγάπη του κοινού η ταινία Man of God (ο άνθρωπος του Θεού) στην παγκόσμια πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 25 Απριλίου 2021.

Ανταπόκριση Μόσχα Ιρίνα Τρεσορούκοβα 

Στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου και έγινε η προβολή της ταινίας Man Of God το κοινό συγκινημένο και με δάκρια στα μάτια χειροκρότησε την ταινία ο «Άνθρωπος του Θεού» που είναι βασισμένη στον βίο του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένας Ποπόβιτς, παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί το 2020 στην Αθήνα, στις 9 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, αλλά λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων οι πρώτοι θεατές που είδαν το έργο με το διεθνές cast ηθοποιών, ήταν οι Μοσχοβίτες.

Ανάμεσα στους απλούς θεατές στην αίθουσα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της show-biz της Ρωσίας, τηλεπαρουσιαστές, ηθοποιοί, παράγοντες του ρωσικού κινηματογράφου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και επιχειρηματίες.

Πριν την προβολή την ταινία παρουσίασαν η ίδια η σκηνοθέτις Γελένα Ποπόβιτς, η οποία τόνισε ότι είναι πολύ συγκινητικό που βρέθηκε στη Μόσχα, και ο Ρώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη χώρα, όπου ποτέ δεν ξέρεις τι εκπλήξεις θα έχεις από εκείνην. Η ζωή του Αγίου με συγκλόνισε και ήμουν πολύ ευλογημένος που μπήκα σε έναν ρόλο τόσο κοντά στον  Άγιο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας