ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Βύρωνας 18/8/2019
Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 στης 3 και 18 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττό και συγκεκριμένα στον Δήμο Παιανίας. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασε πολύ γρήγορα στην κορυφογραμμή του Υμηττού.
Άμεση ήταν η κινητοποιήσει της εθελοντικής μας ομάδας, με 4 οχήματα και 12 δασοπυροσβέστες ,ώστε να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις στην κατάσβεση της πυρκαγιάς . Από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της Ο.Α.Ε. ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Ιωάννης Μαυρίκης.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, τις πρώτες πρωινές ώρες με την συνδρομή και εναέριων μέσων.
Στο συμβάν επιχείρησαν η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ), Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Βάρης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια από την Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης (ΕΔΔΔ) και Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης και τους ευχαριστούμε πολύ για την άμεση συνδρομή τους αν αναλογιστεί κανείς την απόσταση που διανύσανε, ενώ δίπλα μας από την πρώτη στιγμή ήταν και ο ειδικευμένος εθελοντής πολιτικής προστασίας Δρ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.
Τέλος για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, στον σχεδιασμό και την πρόληψη (συντήρηση δασικών δρόμων αποψίλωση ξερών χόρτων, πρόσληψη πυροφυλάκων, συντήρηση πυροσβεστικών οχημάτων, συντήρηση υδροδοτικού συστήματος, πλήρωση δεξαμενών), κατά του θερινούς μήνες σε ένα από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.
Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, διαμηνύει ότι οι Εθελοντικές Ομάδες στον Υμηττό ,δεν υπάρχουν για να αντικαταστήσουν την πολιτεία και τις ευθύνες που απορρέουν σε αυτή, αλλά για να συνδράμουν μαζί με αυτή στο δύσκολο έργο, της προστασίας του Υμηττού και αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν.
hmg@group1hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Create AccountLog In Your Account