Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού θα παρουσιάσει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο -Θωρηκτό ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ στο Φλοίσβο, την β’ έκδοση του ιστορικού πονήματος με τίτλο “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821 – 1945”, μια αξιόλογη επιστημονική προσέγγιση της ναυτικής μας ιστορίας της χρονικής περιόδου από την ελληνική επανάσταση έως το τέλος του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, του επιτελή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού και Ιστορικού, Υποπλοιάρχου (Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ.

Η α’ έκδοση του βιβλίου της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού το 2016, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, με αποτέλεσμα την εξάντλησή της κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας. Ευτυχής συγκυρία για όλους τους συντελεστές της παρουσίασης της β’έκδοσης του βιβλίου, αποτελεί το γεγονός της τέλεσης της εκδήλωσης στο θωρηκτό ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ.

Το πλοίο θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαινε ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης ηγούμενος του ελληνικού στόλου κατά τη νικηφόρα ναυμαχία της Έλλης τον Δεκέμβριο 1912,οπότε και εξέπεμψε το μνημειώδες σήμα προς τα πλοία του: «Με την δύναμιν του Θεού και τα ευχάς του Βασιλέως και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ‘ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του γένους» κατατροπώνοντας στη συνέχεια τον Οθωμανικό Στόλο, κλειδώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος. Τα λόγια αυτά του αείμνηστου Έλληνα ναυμάχου Παύλου Κουντουριώτη, αποτελούν για εμάς τη νέα γενιά του Πολεμικού Ναυτικού, ορόσημο και πηγή έμπνευσης και ως εκ τούτου επιλέχτηκαν για να κοσμήσουν τον τίτλο του βιβλίου μας.

Ομιλητές κατά την εκδήλωση της παρουσίασης της β’ έκδοσης του βιβλίου της ΥΙΝ θα είναι:

– Δρ. Ανδρέας Κούκος, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (Ε.Μ.Ε.Ν.Σ.Ι).
– Ματρώνη Δικαιακου, Δημοσιογράφος του Καναλιού της Βουλής.
– Υποπλοίαρχος (Ο) Παναγιώτης Γέροντας ΠΝ,επιτελής ΥΙΝ και συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος,ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος Ιωάννης Διαμαντακης ΠΝ.

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης πλησίον του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ για όλους τους συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την επιθυμία τους μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στα τηλέφωνα 2103484244, 2103484245, 2103484246. Θα κρατηθούν θέσεις.

Σας περιμένουμε!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.