H HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ διάλεξη του καθηγητή μαθηματικών και οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Doyne Farmer με θέμα «Beyond Procrustean Economics»

Hub Science

 

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για ένατη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

 

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην τρίτη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί συνεργασία με το British Council η διάλεξη του καθηγητή μαθηματικών και οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Doyne Farmer με θέμα «Beyond Procrustean Economics».

 

Beyond Procrustean Economics

Καμία χώρα δεν έχει υποφέρει περισσότερο από τις αντιφάσεις της οικονομικής θεωρίας από την Ελλάδα. Ορμώμενος από τα πολύπλοκα συστήματα, ο ανερχόμενος κλάδος των «οικονομικών της πολυπλοκότητας» (complexity economics) προσφέρει ένα νέο τρόπο κατανόησης της οικονομικής επιστήμης. Πρόκειται για την εφαρμογή της επιστήμης της πολυπλοκότητας στα προβλήματα της οικονομίας. Ο νέος αυτός κλάδος των οικονομικών επωφελείται από την τεχνολογία του 21ου αιώνα και από τη σύγχρονη κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Τα οικονομικά της πολυπλοκότητας μπορούν να να λειτουργήσουν ως πολύτιμα βοηθητικά εργαλεία καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η κοινωνική ανισότητα και οι επικείμενες χρηματοπιστωτικές κρίσεις.

 

 

Doyne Farmer

 

Ο Doyne Farmer είναι καθηγητής Baillie Gifford στο Mathematical Institute του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διευθυντής του τομέα Complexity Economics στο Institute for New Economic Thinking στο Oxford Martin School, καθώς και εξωτερικός καθηγητής στο Santa Fe Institute. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα οικονομικά, και πιο συγκεκριμένα στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τη βιωσιμότητα, την τεχνολογική αλλαγή και την οικονομική προσομοίωση. Είναι ο ιδρυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας Prediction Company, η οποία το 2006 πουλήθηκε στην United Bank of Switzerland. Στο παρελθόν, ο καθηγητής Farmer ασχολήθηκε με τα πολύπλοκα συστήματα, τα δυναμικά συστήματα, την ανάλυση χρονοσειρών και τη θεωρητική βιολογία. Επίσης, ίδρυσε το Complex Systems Group στο Los Alamos National Laboratory. Ως μεταπτυχιακός φοιτητής τη δεκαετία του ’70, ανέπτυξε τον πρώτο wearable ψηφιακό υπολογιστή, τον οποίο χρησιμοποίησε με επιτυχία για να προβλέψει τα αποτελέσματα της ρουλέτας.

 

Είσοδος ελεύθερη

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

 

 

Πού

The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

 

Πότε

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 20:00

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, HMG Web Radio, Kallithea Press, openscience, science behind, skywalker.gr, stentoras.gr, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, Xpat Athens

 

Πληροφορίες

τηλ.: 210-3411009

email: info@thehubevents.gr

web: www.thehubevents.gr

facebook: https://www.facebook.com/events/2392242137693073/

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.