ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
Η πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.
Ο 62χρονος λήπτης, πριν από λίγες ημέρες, πήρε το εξιτήριό του από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου και έγινε η μεταμόσχευση, κερδίζοντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η ομάδα των γιατρών η οποία, πραγματοποίησε τη δύσκολη αυτή επέμβαση, εκπαιδεύτηκε στην κορυφαία στις μεταμοσχεύσεις πνεύμονα Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης, μέσα από το ειδικό πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση.
Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, έχει αναλάβει μια μεγάλη Εθνική Πρωτοβουλία για τις Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα. Τελικό στόχο αποτελεί η ολοκλήρωση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (ΩΕΜΕΚ), που θα λειτουργήσει ως «καταλύτης» για την υγεία στη χώρα μας.
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας