Συνάντηση εργασίας με θέμα το πιλοτικό πρόγραμμα FloodCat
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχε σε διήμερη συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΝ (17 & 18/10/2017) μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέμα «Implementation and customisation of FloodCat platform in Member States» στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “FloodCat pilot project: Building National capabilities in the frame of the European Flood Directive”Η συνάντηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Joint Research Centre (JRC) και ειδικότερα το Disaster Risk Management Knowledge Centre και την Πολιτική Προστασία (Protezione Civile) της Ιταλίας. Το JRC είναι η υπηρεσία επιστημών και γνώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απασχολεί επιστήμονες για να διεξάγουν έρευνες, προκειμένου να παρέχουν ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές και υποστήριξη στην πολιτική της ΕΕ.

Κατά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, από την ομάδα επιστημόνων του JRC και των συνεργαζόμενων φορέων, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα FloodCat, η οποία χρησιμοποιείται για την καταγραφή των πλημμυρών και των σχετικών ζημιών, όπως προβλέπεται στην αντίστοιχη οδηγία της ΕΕ για τις πλημμύρες. Ο κύριος στόχος του είναι να αξιολογηθούν οι τεχνικές συλλογής και καταγραφής των ιστορικών πλημμυρών και των σχετικών ζημιών, στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες για τη διαχείριση του Πλημμυρικού Κινδύνου από την Ελλάδα, όπως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κτλ.

Οι φορείς που συμμετείχαν παρουσίασαν το ρόλο τους στη συλλογή δεδομένων πλημμυρών και των αντίστοιχων ζημιών που προκαλούνται από αυτές, καθώς και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν σε σχέση με αυτό το θέμα.
Ενημερωτικό υλικό για τη διαδικτυακή πλατφόρμα FloodCat μπορείτε να βρείτε στον εξής σύνδεσμο:
http://drmkc.jrc.ec.europa.eu/innovation/SupportSystem
DISASTER LOSS DATA
Development of EU harmonized services for recording flood events and associated damages data accommodating Flood Directive and towards the implementation of Sendai Framework

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.