609 νέοι Εθελοντές Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα

Η Πανελλήνια Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος καλωσορίζει στην οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος και των Εθελοντών Πυροσβεστών τους 609 νέους Εθελοντές Πυροσβέστες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους σε όλη την Ελλάδα και πέτυχαν στις αποφοιτήριες εξετάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να υπηρετήσουν εθελοντικά και άμισθα το Πυροσβεστικό Σώμα και να θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους με τους μόνιμους, τους πενταετείς και τους εποχικούς πυροσβέστες.

 

H εισαγωγή τους στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καλείται να ανταποκριθεί σε ένα διπλά επικίνδυνο περιβάλλον. Από τη μία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από την άλλη λόγω της έλευσης της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η οποία χρίζει αυξημένης ετοιμότητας και επαγρύπνησης, ώστε να αποτραπούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι δασικές πυρκαγιές, που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει τη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την καθολική προσπάθεια της Πολιτείας, πραγματικά δεν περισσεύει κανείς.

Ειδικότερα, στους πυροσβεστικούς σταθμούς της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκαν 95 νέοι εθελοντές πυροσβέστες, ενώ αναλυτικότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες:

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη37Ήπειρος32Πελοπόννησος80
Κεντρική Μακεδονία87Στερεά Ελλάδα42Βόρειο Αιγαίο46
Δυτική Μακεδονία27Δυτική Ελλάδα81Νότιο Αιγαίο11
Θεσσαλία29Ιόνια Νησιά3Κρήτη39

Πλέον στο Πυροσβεστικό Σώμα, με την ένταξή τους,  θα υπηρετούν σχεδόν 2.400 Εθελοντές Πυροσβέστες, σε 250 Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους συναδέλφους καλές υπηρεσίες, πάντα με ασφάλεια και προσοχή. 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.