ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

25 Xρόνια

Εκκλησιαστικό Όργανο

Η Ουρανία Γκάσιου

σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ

με 6.000 αυλούς!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Χορηγός

 

Τα Ελληνικά Πετρέλαια υποστηρίζουν τη συντήρηση
του εκκλησιαστικού οργάνου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 

Τον επιβλητικό ήχο του μεγαλύτερου εκκλησιαστικού οργάνου της χώρας μας θα απολαύσουν σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ με επετειακό χαρακτήρα οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μεγάρου την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου, η Ουρανία Γκάσιου, στο καθιερωμένο πλέον χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με το κοινό, δίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ με δημιουργίες κλασικών και σύγχρονων συνθετών αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Εκκλησιαστικού Οργάνου. Στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου, μοναδικό στην Ελλάδα, η Ουρανία Γκάσιου ερμηνεύει θρησκευτικά έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, Χαίντελ, Μεσσιάν και χαρμόσυνη μουσική των Χριστουγέννων, ενώ ο γιορταστικός ήχος της τρομπέτας διαλαλεί το μεγάλο μήνυμα των ημερών.
– Έργα J.S. Bach, Th. Dubois, J. Bonnet, O. Messiaen, G. Martini, W.A. Mozart, Cl. Balbastre, A. Hollins,
Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, G.F. Handel. Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου Μουσικής είναι κατασκευασμένο από τον φημισμένο γερμανικό οίκο Johannes Klais Orgelbau και συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής (που έχει τις ρίζες της στον 13ο αιώνα) με σπουδαία σύγχρονη τεχνολογία, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των μουσικών εποχών. Ουρανία Γκάσιου εκκλησιαστικό όργανο. Δημήτρης Γκόγκας τρομπέτα. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 26 Δεκεμβρίου 2016.

Τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου του ΜΜΑ, …

τα Χριστούγεννα του 1993, σηματοδότησαν μια νέα εποχή μουσικής δημιουργίας: συναυλίες, φεστιβάλ, μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, και φυσικά εκπαίδευση των πρώτων μαθητών στη χώρα μας, που σήμερα ως σολίστ την εκπροσωπούν διεθνώς. Ανάμεσά τους, η Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα του Μεγάρου και της Γαλλικής Προτεσταντικής εκκλησίας του Λονδίνου, η οποία επέλεξε για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της έργα του διεθνούς ρεπερτορίου που αποπνέουν θρησκευτικότητα αλλά και κοσμική αγαλλίαση και ξεδιπλώνουν την εκφραστική παλέτα του βασιλιά των οργάνων.

Στο πρόγραμμά αυτής της γιορτινής βραδιάς…

ξεχωριστή θέση κατέχει ο Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] με δοξαστικά κοράλ για τα Χριστούγεννα (BWV 604, 605, 606) από το Μικρό βιβλίο του οργάνου, δημοφιλή χορικά πρελούδια όπως το «In dulci Jubilo» [«Με γλυκιά αγαλλίαση»], εμπνευσμένο από μεσαιωνικά γερμανικά κάλαντα, και το «Allein Gott in der Höh sei Ehr» [«Δόξα εν υψίστοις Θεώ»] που βασίζεται σε παλαιό λουθηρανικό ύμνο. Η Ουρανία Γκάσιου θα ερμηνεύσει ακόμη το Πρελούδιο και Φούγκα σε σολ μείζονα που, αν και πρώιμο έργο του Γ.Σ. Μπαχ, αναδεικνύει τη συνθετική δεινότητα του Μεγάλου Κάντορα της Λειψίας, καθώς και την Τρίτη από τις Έξι σονάτες του Felix Mendelssohn [Φέλιξ Μέντελσον], ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου για εκκλησιαστικό όργανο.

Tη Γαλλική Σχολή εκπροσωπούν οι Alexandre Guilmant [Αλεξάντρ Γκιλμάν] και Olivier Messiaen [Ολιβιέ Μεσσιάν] με θρησκευτικές συνθέσεις τους αφιερωμένες στη Γέννηση και τα Χριστούγεννα καθώς και ο Eugene Gigout [Εζέν Ζιγκού], του οποίου θα ακουστεί η διάσημη Τοκάτα σε σι ελάσσονα. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν το Σκέρτσο σε σολ ελάσσονα του Ιταλού Marco Enrico Bossi [Μάρκο Ενρίκο Μπόσσι], γνωστού οργανίστα, συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού της ρομαντικής εποχής, καθώς και τρία μικρά χριστουγεννιάτικα κομμάτια (carols).

Το ρεσιτάλ της Ουρανίας Γκάσιου πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, που υποστηρίζουν τη συντήρηση του εκκλησιαστικού οργάνου του ΜΜΑ.

Τιμές εισιτηρίων

7,5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 10 € (Ζώνη Ε)15 (Ζώνη Δ)20 € (Ζώνη Γ)25 € (Ζώνη Β)30 € (Ζώνη Α) 35 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Eισιτήρια

210 72 82 333, www.megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

Mε την υποστήριξη

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ COSMOTE TV ACTION 24 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ATHENS VOICENATURA NRG ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 KOSMOS 93.6, ΔΙΕΣΗ 101.3 ΑΘΗΝΑ 9.84 ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7 88.6 CULTURENOW.GR NAFTEMPORIKI.GR CLICKATLIFE.GR ARTANDPRESS.GR NEWS247.GR METEO.GR

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.