Η νέα γενιά αναδείχθηκε νικήτρια στο « 55ο Ράλλυ Αιγαίου »

55th Aegean Rally 2018 ©Nikos Alevromytis

 

Η επιμονή, η υπομονή και η σωστή προετοιμασία του κυβερνήτη Νίκου Φωτίου και του πληρώματός του ανταμείφθηκαν και το « Chiara Iason » κατέκτησε την πρωτιά στο «55ο Ράλλυ Αιγαίου», στην κατηγορία των ORCi. Ύστερα από την τελευταία ιστιοδρομία, ενός ιδιαίτερα δύσκολου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αγώνα, οι ιστιοπλόοι του « Chiara Iason » αντίκρυσαν, για πρώτη φορά, ως νικητές τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Η νίκη τους απέδειξε ότι στον ιστορικό θεσμό του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κερδίζει ο καλύτερα προετοιμασμένος και δεν υπάρχουν φαβορί ή προβλέψεις.

Διεκδικητές του βαρύτιμου τρόπαιου, ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες, ήταν τρία σκάφη, με την πλειοψηφία των πληρωμάτων των δύο εξ αυτών (Bullet – Encode και Αfricana – Optimum Team) να έχουν σταθερή παρουσία στο βάθρο των νικητών των τελευταίων διοργανώσεων. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά ενός άλλου σκάφους να αναδειχθεί νικητής στον δύσκολο ελληνικό υδάτινο μαραθώνιο. « Τιμή μας που συναγωνιζόμαστε με καταξιωμένους ιστιοπλόους, όπως ο Δημήτρης Δεληγιάννης και ο Περικλής Λιβάς. Αυτή τη χρονιά το πολεμήσαμε πολύ. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα που αποτελείται από τον βασικό κορμό, στον οποίο προστέθηκαν νέα παιδιά και δύο ιστιοπλόοι από την ομάδα του « Team Optimum ». Οι καιρικές συνθήκες μας δυσκόλεψαν γιατί δε συναντήσαμε τους ανέμους που επικρατούν τέτοια εποχή στο Αιγαίο », δήλωσε ο Νίκος Φωτίου, παλαιός αθλητής του σερφ, ο οποίος ασχολείται με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η μπουνάτσα συντρόφευσε τους ιστιοπλόους του « 55ου Ράλλυ Αιγαίου » και στην τελευταία ιστιοδρομία. Μετά την εκκίνηση από την Πάρο, κάποιοι κυβερνήτες αποφάσισαν να χαράξουν ρότα προς τη Σέριφο και κάποιοι άλλοι προς τη Σύρο προκειμένου να βρουν τον αέρα που θα τους οδηγούσε στο Σούνιο. « Η σωστή επιλογή αποδείχθηκε ότι ήταν αυτή της Σερίφου. Η ομάδα του Νίκου Φωτίου κέρδισε δίκαια. Πρόκειται για νέα παιδιά που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Εμείς δε δουλέψαμε όπως θα έπρεπε εξαιτίας και του τραυματισμού μου », δήλωσε ο Ολυμπιονίκης μας και κυβερνήτης του « Bullet – Encode », Δημήτρης Δεληγιάννης και ο συγκυβερνήτης, Σίμος Καμπουρίδης, πρόσθεσε: « Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας υδάτινος μαραθώνιος, που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Όποιος το κάνει σωστά ανταμείβεται. Δεν αποτελεί μονοπώλιο των μεγάλων σκαφών, επιβραβεύονται αυτοί που δουλεύουν περισσότερο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του «Chiara – Iason». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περσινός νικητής της διοργάνωσης, ο κυβερνήτης του «Team Optimum», Περικλής Λιβάς, ο οποίος αυτή τη χρονιά αγωνίστηκε ως πλήρωμα στο ρουμανικής ιδιοκτησίας σκάφους «Africana – Optimum Team». «Νικητής αναδεικνύεται ο πιο άξιος. Η ομάδα του Νίκου Φωτίου έχει δουλέψει όλο το χρόνο και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν η πιο σταθερή. Ο αγώνας διαρκεί, σχεδόν, δέκα ημέρες. Δεν μπορείς να τον κερδίσεις με πυροτεχνήματα », τόνισε ο έμπειρος ιστιοπλόος.

Δυνατές ήταν οι ναυμαχίες και στην κατηγορία των ORC club. Τα σκάφη «Απήδαλος Ναυς» και «iSAIL» ισοβάθμησαν στη γενική κατάταξη και την πρώτη θέση κατέκτησε η «Απήδαλος Ναυς», με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο, χάρη στην πρωτιά που είχε φέρει στην πρώτη ιστιοδρομία του αγώνα.

Η «αυλαία» της διοργάνωσης θα πέσει αύριο στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίο με την Τελετή Απονομής των τροπαίων στους νικητές.

 Το Πλήρωμα του σκάφους ChiaraIason

Κυβερνήτης, Νικόλαος Φωτίου

Πλήρωμα, Μπουρδάκος Νίκος, Νικολόπουλος Βαγγέλης, Ντουφεξής Κώστας, Γκίκα Αναστασία, Αποστολάκης Νίκος, Ηλιόπουλος Γιώργος, Σερράος Αποστόλης, Καντίνης Γιώργος, Ηλιόπουλος Φίλιππος

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 55ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2018

Γενική κατάταξη της κατηγορίας Orc I

  1. Chiara Iason             Βαθμοί ποινής   10.00   ( Κυβερνήτης Νίκος Φωτίου )
  2. Africana – Team Optimum Βαθμοί ποινής  12.00  ( κυβερνήτης Laurentiu Gaitan )
  3. BulletEncode Βαθμοί ποινής   13.00

( Κυβερνήτες Δημήτρης Δεληγιάννης & Σίμος Καμπουρίδης )

Γενική Κατάταξη της κατηγορίας Orc club

  1. Απήδαλος Ναυς – I.M.S. Βαθμοί ποινής    11 ( κυβερνήτης Παύλος Κούρκουλος )
  2. I Sail                                      Βαθμοί ποινής    11

( κυβερνήτες  Χρήστος Καρύδης & Σταύρος Χατζηγρηγόρης )         

  1. Water Gipsy                         Βαθμοί ποινής    20           ( κυβερνήτης Ιωάννης Μαραγκουδάκης )           

 

 

 

Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports. Το ραντεβού θα είναι κάθε βράδυ στις 23:00 στο Novasports1HD από τις 20 έως και τις 29 Ιουλίου με το σύνολο των εκπομπών που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Επίσης μετά τη λήξη των φετινών αγώνων και συγκεκριμένα την Τρίτη 31/7 στις 23:00 θα μεταδοθεί η ανασκόπηση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου. Όλες οι παραπάνω εκπομπές θα μεταδίδονται απευθείας από το Novasports1HD, το Nova Go καθώς και από το WEB TV του novasports.gr. Οι καθημερινές ανταποκρίσεις θα επαναλαμβάνονται από τη συχνότητα του Novasports24HD από τις 00:30 το βράδυ έως και την επόμενη μέρα στις 17:00 καθώς και σε επανάληψη την επόμενη μέρα στις 18:00 από το Novasports4HD.

Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η αθλητική Εφημερίδα Sportime. Επίσης από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο θα καλύπτουν το αγώνα το Sport24 και το We Love Sports, ενώ η συχνότητα του ραδιοφώνου Sport24-103,3 θα μεταδίδει καθημερινά νέα και ειδήσεις από τον αγώνα. Μπορείτε επίσης να «ακολουθείτε» τους αθλητές που θα ζουν για δέκα μέρες την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube, πάντα με το hashtag #55aegeanrally.

 

 

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.