Υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Κυπριακής Προεδρίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί Συνέδριο με θέμα τη Μεσόγειο, το Σαββάτο 13 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών.

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στηρίζει ως Media partner το συνέδριο.

Μεσόγειος, αυτή η θάλασσα «στην μέση της γης», που ενώνει τρεις ηπείρους και αποτέλεσε την κοιτίδα τόσων σημαντικών αρχαίων πολιτισμών, είναι ταυτόχρονα και ο υδάτινος δρόμος που επέτρεψε την επαφή και την αλληλεπίδραση των λαών που την παροικούν.

Στόχος του συνεδρίου, Μεσόγειος: η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα, είναι να ενδυναμώσει τις ήδη στενές και αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες. Να δικτυώσει επαγγελματίες σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες που θα «παρέμβουν» δημιουργικά σε σχεδιασμούς αναπτυξιακού περιεχομένου. Και, τελικά, να αξιοποιήσει την έννοια του αποδεδειγμένα διαπολιτισμικού παρελθόντος των χωρών που βρίσκονται ανατολικά και νότια της Μεσογείου προβάλλοντας τις δυνατότητες που ανοίγονται στο μέλλον.

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Α. Οπτικοακουστικά

Συζήτηση με επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου των τριών χωρών για το πώς μέσα από συνέργειες μπορεί να προωθείται η παραγωγή έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας: αναζήτηση τρόπων και ανταλλαγή εμπειριών ώστε οι επαγγελματίες του χώρου να συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά και με συγγενείς με αυτούς τομείς, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργική διέξοδο τόσο στους ίδιους, αλλά και στους νέους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην αγορά των οπτικοακουστικών μέσων.

Β. Τουρισμός.

Τα μπαχαρικά και τα βότανα της Μεσογείου φέρνουν στο μυαλό μνήμες και συναισθήματα. Αναγνωρισμένοι σεφ των τριών χωρών και διατροφολόγοι μοιράζονται με τους σύνεδρους τη γνώση και την τέχνη τους δημιουργώντας μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών και μας οδηγούν σε γαστρονομικές εξερευνήσεις. Πέρα από μία σύντομη ιστορική αναδρομή στη χώρα προέλευσης και στην ανάλυση της γεύσης, οι τρεις σεφ μας μαθαίνουν πώς η νοστιμιά της καθημερινής διατροφής και η σπιρτάδα στον ουρανίσκο συνδυάζονται περίφημα με την υγεία μας.

Διαβαστε Περισσοτερα εδω 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.