Νόρα Καραμιχάλη .Πότε και πώς και γιατί ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Από τα 13 μου με μια ηλεκτρική κιθάρα…

Το γιατί ήταν μάλλον η ανάγκη να ξεφύγω από ένα εξωφρενικό οικογενειακό περιβάλλον.

  1. “A Retrospective” πρόκειται για ένα πολυδιάστατο δίσκο πολύ ιδιαίτερο,πως νιώθεις για την τόση μεγάλη ανταπόκριση και τις θετικές κριτικές ιδιαίτερα από το εξωτερικό ;

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ  .. Για να είμαι  ειλικρινής όλα τα άλμπουμ που κυκλοφόρησα στο εξωτερικό πήραν καλές κριτικές, οπότε δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα ιδιαίτερη έκπληξη. Φυσικά και το χάρηκα. Από την άλλη…..!!!!Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιο υπερθετικό βαθμό κριτικές, και από τόσα διαφορετικά μέρη του κόσμου, ναι δεν είχα ξαναδεί και αυτό μου έκανε ένα καλό κλικ στη πεσμένη αυτοπεποίθηση μου μια που στη χώρα μας είμαι σε γενικές γραμμές αόρατος.

 

3.Στην σημερινή Ελλάδα του “Κοινωνικού Πανικού “επιβιώνει ένας δημιουργός;

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ…Ο άνθρωπος επιβιώνει σε δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο ο δημιουργός. Πιστεύω πως είναι ένα επιπλέον ερέθισμα για δημιουργία. Με στεναχωρεί ότι αντί όλο αυτό να εκφραστεί από τους καλλιτέχνες με δημιουργική διάθεση αναλώνεται σε κοκορομαχίες στο fb. Εγώ έχω μια άλλη προσέγγιση μια που μέσα σε ένα χρόνο κυκλοφόρησα το retrospective συμμετείχα στη συλλογή  luppodelasteppa  και στο κανάλι μου ανέβασα την Εταίρα.

 

  1. Ζούμε σε μια περίεργη συνθήκη ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει συνθήκες πρωτόγνωρες κι ακραίες για όσους εργάζονται στο χώρο του θεάματος. Πώς το αντιμετωπίζεις όλο αυτό;

 

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ…Σίγουρα όχι γκρινιάζοντας. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως γκρινιάζουν περισσότερο αυτοί που δεν έχουν αφήσει κλαμπάκι για κλαμπάκι τις καλές εποχές κι έχουν κάνει κομπόδεμα μη αφήνοντας χώρο σε γκρουπ να ανασαίνουν με λάιβ που τα έχουν τόσο ανάγκη.

Αλλά έτσι δεν είναι πάντα!

  1. Τα πάντα είναι μουσική;

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ..Για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ύπαρξής μου. Αλλά σε ένα σύνολο φωτογραφιών, βίντεο και συναισθημάτων. Έχω μια οπτικοακουστική προσέγγιση στις δουλειές μου. Γι αυτό και  παρουσίασα Πολυθεάματα όπως τα; Nekropolis,artificial,datura και musicfromthespheres.

  1. Πρόσφατα μας παρουσίασες νέα τραγούδια σε Ελληνικό στίχο .Πες μου λίγα λόγια ! Θα βγουν σε κάποιο album; 

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ..Ναι ήδη βγήκαν διαδικτυακά με το γενικό τίτλο Εταίρα και με τη μπάντα Εταίρα τον Δημήτρη Νταχάλη στα ντράμς και το Πάρη Αντωνόπουλο στο μπάσο .Και ναι θα ήθελα να τα ακούσετε! Είναι μια συνεργασία που έχω με ένα εξαιρετικό στιχουργό το Βασίλη Γιαννιώτη που οι στίχοι του με αγγίζουν /ακούω τα τραγούδια και ανατριχιάζω κι ας τα έχω παίξει εγώ/ μπανάνες Αιγαίο, παίζεις με τη σκόνη, ανήσυχη γυάλα, κλείνω τις σελίδες μου, μαύρο άσπρο κι η Θεσσαλονίκη covidtownκαι σε Ελληνική και σε Αγγλική έκδοση.

Στο κανάλι μπορείτε να ακούσετε και τις αόρατες ιστορίες κομμάτι που επιλέχτηκε για την Ευρωπαϊκή μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

https://www.youtube.com/channel/UCymlFV0vXXI-gOcx3JjLI7A/featured

 

7.Πιο τραγούδι σου μέχρι τώρα σε αγγίζει περισσότερο;

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ…Ένα από το  retrospective που λέγεται northereflection  που περιγράφει τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχουμε. Από την υπυαρξη στην ανυπυαρξια κι είναι επηρεασμένο μουσικά από ένα νησιώτικο παραδοσιακό τραγούδι. Το είχα παίξει σε guitarsynthesizer.

8.Δυο λόγια για τους αναγνώστες μας για την νέα χρονιά;

ΖΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ…Όχι πανικός. Και χρήση του ελεύθερου χρόνου δημιουργικά. Προσωπικά λιώνω το ένα βιβλίο μετά το άλλο! Ακούω καινούργια πράγματα απολαμβάνω να φωτογραφίζω και να γράφω μουσική. Βόλτες στα κρυφά στη φύση. Και η τηλεόραση πάντα σβηστή. Αλλιώς εύκολα σαλτάρεις… Ευχαριστώ για τις εύστοχες ερωτήσεις κι εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με μουσικάρες!

 

SOCIAL MEDIA

https://www.facebook.com/%CE%98%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%96%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%A4hanasis-Zlatanos-%CE%9Ffficial-182244829326261

https://www.instagram.com/thanasis_zlatanos_official1/?show_story_unavailable=1

Νόρα Καραμιχάλη
Σύμβουλος προβολής- δημοσίων σχέσεων αρθρογράφος ,δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.