Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή CivilCrete Τάλως από εδώ:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crete.civilcrete&fbclid=IwAR21L4V7xCdbnLJmF3BcAko_NDHCvXP3nro17_7yI3J7wN75czr_IbZDYvE  . Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με την εφαρμογή:
Να βλέπετε στον χάρτη όλους τους χώρους καταφυγής και συγκέντρωσης πληθυσμού, να επιλέγεις τον πιο κοντινό σου και να σε κατευθύνει η εφαρμογή σε αυτόν με οδηγίες κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS.
Να βλέπετε στον χάρτη όλους τους χώρους καταυλισμού και εφόσον επιλέξεις κάποιον, η εφαρμογή θα σε οδηγήσει εκεί κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS.
Να βλέπετε στον χάρτη του πρόχειρους χώρους παροχής πρώτων βοηθειών να επιλέγεις τον πιο κοντινό σε εσένα και να σε κατευθύνει η εφαρμογή σε αυτόν με οδηγίες κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS.
Να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων , υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές, ή κάποιο άλλο αξιόλογο γεγονός.
Να κάνετε χρήση του GPS και με ένα κλικ να βρίσκεις την ακριβή θέση σου πάνω στον χάρτη (συντεταγμένες, υψόμετρο και διεύθυνση). Να μπορείς στέλνεις την θέση σου, να την αποθηκεύεις και να κρατάς ιστορικό με όλες τις θέσεις σου και να βρίσκεις την τελευταία θέση από το ιστορικό.
Μπορείτε με ένα κλικ πάνω στο κόκκινο κουμπί SOS να κάνεις μία κλήση στο 112 για βοήθεια.
Να βλέπετε με ένα κλικ τους χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο.
Να βλέπετε με ένα κλικ την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ και τα Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Να βλέπετε με ένα κλικ τους σεισμούς Live από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών
Να έχετε εύκολη πρόσβαση με ένα κλικ τις οδηγίες αυτοπροστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Να κατεβάσετε και να διαβάσετε με ένα κλικ τις οδηγίες για την πεζοπορία και ορειβασία και να επιλέξετε γνωστές διαδρομές ή και φαράγγια στα οποία μπορείς να περιηγηθείς κάνοντας χρήση του διαδικτύου και τους χάρτες της Google.
Να κατεβάσετε και να διαβάσετε με ένα κλικ τον οδηγό πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ και τον Ερυθρό Σταυρό- Τμήμα Σαμαρειτών.
Να βρείτε εύκολα με δύο κλικ χρήσιμα τηλέφωνα όπως: Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Αστυνομικών Υπηρεσιών, Λιμενικών Αρχών, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Ιδιωτικών Κλινικών, Δήμων και Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.
Να συνδεθείτε εύκολα με τα social media (Face Book, Twitter, Youtube) με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.
Να συνδεθείτε εύκολα με τους ισότοπους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Εθνικό Κέντρο Βοήθειας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, το GOV.GR, το Κέντρο Δηλητηριάσεων, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
CivilCrete Τάλως
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας