ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ των ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΓΛΥΦΑΔΑ 29 & 30.9.2018

Δελτίο Τύπου 14.9.2018
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου  Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Γλυφάδας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά Δωρεάν Εκπαιδευτική Πιστοποιημένη Κατάρτιση από Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Παραλία Γλυφάδας σε ένα Ενιαίο Πλαίσιο Εκπαίδευσης Πολιτών με την Υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ!
ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
SPECIAL COURSES FOR  HANDICAPPED PEOPLE because ” WE ARE ALL ABLE TO DO ANYTHING”.
EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ των ΑΤΟΜΩΝ  ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
         Η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ΙΔΑΦΚ διοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα,   ενισχύοντας την σκέψη,  προβάλλοντας έναν διαφορετικό τρόπο επίλυσης και αντιμετώπισης προβλημάτων στην διαχείριση κρίσεων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Γλυφάδας στην οποία και έχει εγκατασταθεί το SEATRAC της εταιρίας ΤΟΒΕΑ που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή των Εθελοντικών Οργανώσεων και Φορέων που θα λάβουν μέρος  στον συντονισμό επιχειρήσεων. 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
1. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
2. Α΄ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 1-8 ΕΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ.
3. Α’ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 
4. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ / ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ.
5. ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΑΠΟΚΡΙΤΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
6. ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ
7. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ
8. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
9. ΕΠΙΒΙΩΣΗ – ΕΡΕΥΝΑ – ΔΙΑΣΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
10. ΕΠΙΒΙΩΣΗ – ΕΡΕΥΝΑ – ΔΙΑΣΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ (ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ) που αφορά όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόσφατο ημερήσιο σχολείο στην Εύβοια το 2018.
11. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΗΣ
12. ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
13. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Οργανωτική Επιτροπή της Εκπαίδευσης διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών του προγράμματος για τις οποίες θα ενημερώνεστε σε κάθε περίπτωση με νέα ανάρτηση ενημέρωσης.
Στις κατηγορίες Ατόμων με Αναπηρία παραχωρείται προτεραιότητα στις θέσεις συμμετεχόντων ενώ εντάσσονται άπαντες στο Ενιαίο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πολιτών.
Ο αριθμός Εκπαιδευτών στα άτομα με Αναπηρία έχει καθοριστεί σε 4 Εκπαιδευτές προς 1 Εκπαιδευόμενο ενώ έχει εξασφαλιστεί Αστική Ευθύνη προς τρίτους από το ΙΔΑΦΚ.
Οι χώροι διεξαγωγής της Δωρεάν Εκπαιδευτικής Πιστοποιημένης Κατάρτισης από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, διακρίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο ενώ οι εκπαιδευτές προέρχονται από Κρατικούς και Ιδιωτικούς Φορείς αναγνωρισμένους από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ. 
Χώροι Διεξαγωγής : https://idafk.blogspot.com/2018/09/29-30-2018.html?spref=fb
Η παραλία διαθέτει Ντουζιέρες – Αποδυτήρια και Χημικές Τουαλέτες ενώ οι διαδικασίες για την άριστη διεξαγωγή βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Σκηνές του Γενικού Επιτελείου Στρατού παρέχονται προς διευκόλυνση διαμονής & φιλοξενίας όσων δεν διαθέτουν.
Στην Φόρμα Συμμετοχής Εκπαίδευσης 2018 – 29 & 30 Σεπτεμβρίου – Δήμος Γλυφάδας που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση παρακάτω συμπληρώνετε τα στοιχεία σας.
https://docs.google.com/forms/d/1GnuJ0ugRXXhMNXQzBZ3KXeDCtG-zr0UuwpWDGJ6X9C4/edit
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα
6907362758 – 6957636051 Ξένια Γεωργιάδου – Πρόεδρος ΙΔΑΦΚ.
6907681065 Νίκος Ρήγας SV1SCG – Πρόεδρος Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ.
Από την επιτροπή συντονισμού  της εκπαίδευσης που θα λάβει χώρα στην παραλία Γλυφάδας 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018, θα διανεμηθούν δωρεάν ορισμένα τεύχη με θέμα:
 Σχέδια Εκκένωσης Κρίσιμων Υποδομών σε Περίπτωση Σεισμού ή Πυρκαγιάς για Άτομα με Αναπηρία. Σ. Κορμά, Ο. Κακαλιάγκου, Μ. Χάλαρης, Ι. Μπούκης, Ε. Πέλλη, Μ. Σταθερόπουλος.
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στο Διαδίκτυο και μπορεί να εκτυπωθεί από ενδιαφερόμενους στην αγγλική η ελληνική γλώσσα από τον παρακάτω σύνδεσμο.
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.