Σήμερα βγήκαμε από τα μνημόνια … τρόπος του λέγειν… και ο Donald Tusk έκανε tweet για τον γιό μου Ευάγγελο – Αχιλλέα Κόκκινο και τη Λούνα Αγιάλα-Πινέιρο, που συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ε.Ε. Road Trip Project , στο οποίο επιλέχθηκαν 8 άτομα μεταξύ 3500 , από όλες τις χώρες της ΕΕ, για ένα μηνιαίο ταξίδι σε χώρες της, για την ανάδειξη της μοναδικής μας εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας, που αποτελεί το πολύτιμο αμάλγαμα της Ευρώπης, στο οποίο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στηρίζεται το μεγάλο εγχείρημα της ενοποίησης.

Δεν είναι η οικονομία που καθορίζει τη δυνατότητα αρμονικής και ειρηνικής συμβίωσης με όρους κοινής ευημερίας, αλλά οι άνθρωποι. Καταλαβαίνω πολύ καλά την ευαισθησία κι υπερηφάνια του Tousk για την επίσκεψη στη γενέτειρά του και στο πρόεδρο σύμβολο της Πολωνικής Δημοκρατίας Λεχ Βαλέσα! Αν συγκεντρώσουμε τα σύμβολα που αξίζει να συγκινούν όλους μας, τότε είναι βέβαιο ότι η Ε.Ε. θα έχει κάνει ένα βήμα προόδου, μακρυά από τα ετεροβαρή και καταστροφικά μνημόνια εκμετάλλευσης των λαών από αδιαφανή μονοπωλιακά συμφέροντα, που κινούνται πάντα στο παρασκήνιο.

 

Εδώ το σχετικό twit του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η συνάντηση με το Λεχ Βαλέσα.
Εύχομαι στην ευόδωση τέτοιων ουσιαστικών και πολύτιμων συμβολικά και ουσιαστικά εγχειρημάτων για το καλό όλων!

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αλήθεια Σώζει!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.