Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στο Συρικάρι Κισάμου Χανίων για να παρακολουθήσουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, τα οποία τελέστηκαν υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και των Αρχιερέων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών, Πρωτοσυγκέλλων και Καθηγουμένων, Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών, κυβερνητικών και πολιτειακών εκπροσώπων καθώς και αντιπροσωπειών των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Τα θυρανοίξια του ναού καλύφθηκαν υγειονομικώς από Εθελοντές Σαμαρείτες του τοπικού τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε απόλυτη συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ανουσακιου ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε σε κατάλληλο χώρο πλησίον του ναού σταθμός πρώτων βοηθειών, πλήρως εξοπλισμένος, μια ομάδα περιπολου με μηχανή και 5 ομάδες σε διάφορα σημεία του χωρου ώστε πάρα την κοσμοπλημηρα να μπορούσαμε οποιαδήποτε στιγμή να βοηθήσουμε οποιονδήποτε το είχε ανάγκη… Επιπλέον λόγο του δύσβατου της περιοχής στήθηκε αναμεταδότης από την ομάδα τηλεποικινωνιων του τμήματος ο οποίος βοήθησε ουσιαστικά στην διεξαγωγή της εν λόγο υπηρεσίας. 
Τέλος η εν λόγο υπηρεσία ήταν το βάπτισμα του πυρός για το νεαποκτηθεν δισωστικο όχημα του Τμήματος μας, το οποίο προ μιας εβδομάδος μας δωρηθηκε από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Οικονομόπουλο και παρέλαβε ο πρόεδρος του Τμήματος μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κκ Αμφιλοχιος. 
Πληθως περιστατικών άλλων μικρότερων και άλλων μεγαλύτερων κληθηκαν οι 20 εθελοντές Σαμαρείτες του τοπικού τμήματος Κισάμου να αντιμετωπίσουν, αποδεινυοντας για ακόμα μια φορά το υψιλο επίπεδο κατάρτισης του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.