ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Εκπαιδευτική – πεζοπορική βόλτα στη περιοχή των Δερβενοχωρίων

Εκπαιδευτική – πεζοπορική βόλτα στη περιοχή των Δερβενοχωρίων

Εκπαιδευτική – πεζοπορική βόλτα στη περιοχή των Δερβενοχωρίων

Τη Κυριακή 3/11/2019 θα πραγματοποιήσουμε μια μικρή πεζοπορική βόλτα στη περιοχή των Δερβενοχωρίων. Σκοπός της βόλτας είναι βασικά η εκπαίδευση, η καλύτερη γνωριμία με το ανάγλυφο που εποπτεύουμε από το πυροφυλάκιο μας στη Σκίπιζα, και παράλληλα η επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο, μέρος του αρχαίου αμυντικού συστήματος της περιοχής. Θα κινηθούμε με τα δικά μας, ιδιωτικά οχήματα.

Από το Τσιγκουράτι, όπου θα αφήσουμε τα οχήματα μας, Θα ανεβούμε πεζοπορώντας στο Πυργάρι, το δίδυμο πύργο του Πύργου Λοιμικού. Η άνοδος από το μονοπάτι διαρκεί περίπου 1h με υψομετρική διαφορά περίπου +150m με +200m, είναι δηλαδή σχετικά εύκολη. Από εκεί, θα εποπτεύσουμε τη περιοχή Δ – ΔΒ του πυροφυλακίου μας και θα αποκτήσουμε καλύτερη επαφή με το ανάγλυφο. Επιστρέφουμε Τσιγκουράτι και συνεχίζουμε ανεβαίνοντας (με τα οχήματα) στο Προφήτη Ηλία των Σκούρτων ώστε να εποπτεύσουμε μεγαλύτερο μέρος της προαναφερθείσας περιοχής, έως και Ασωπία αλλά και Β προς Σχηματάρι.

Το ραντεβού μας θα είναι λίγο έξω από τη Φυλή, ώρα 0930 το πρωί. Το ακριβές σημείο αναφέρεται παρακάτω. Στο σημείο μπορεί κάποιος να προσέλθει και με το λεωφορείο (γραμμή 723) εφόσον βεβαίως έχει εξασφαλίσει τη μετακίνηση του από εκεί και πέρα. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τις ώρες δρομολογίων.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στη φόρμα που ακολουθεί :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_VPw21LYdy2nucX0huM2UAXxdQx08f7RSt5QEdEG6SWVBGA/viewform

Δηλώνοντας συμμετοχή στη φόρμα, αφήνετε τα στοιχεία σας και μας επιτρέπετε να σας ενημερώσουμε για πιθανές αλλαγές της τελευταίας στιγμής (όπως για παράδειγμα ακύρωση λόγω καιρού)

Πρόγραμμα :

– 0930 Ραντεβού ΦΥΛΗ. Ακριβές σημείο : https://www.google.com/maps/@38.0987514,23.6803135,949m/data=!3m1!1e3
– 0945 Αναχώρηση από το σημείο.
– 1045 Άφιξη Τσιγκουράτι. Έναρξη πεζοπορίας προς Πυργάρι
– 1415 Επιστροφή σε Τσιγκουράτι. Αναχώρηση για Προφήτη Ηλία
– 1440 Άφιξη σε Προφήτη Ηλία
– 1510 Αναχώρηση από Προφήτη Ηλία
– 1520 Αποδέσμευση. Έναρξη επιστροφής στο σημείο ραντεβού.

Για επικοινωνία : edasa@otenet.gr – 6906824871.

Ευχαριστούμε

ΔΣ ΕΔΑΣΑ

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account