Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας

ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι, την Κυριακή 8/12/2019, παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού, συμμετείχε στο 1ο Forum Εθελοντικής Προσφοράς, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η άψογη σύνεργασία με την κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη εντεταλμένη σύμβουλο εθελοντισμού της περιφέρειας την οποία και ευχαριστούμε θερμά, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να εχει ήδη στήσει το δικό της περίπτερο απο τη προηγούμενη μέρα με το υλικό και το banner μας και απο τη Κυριακή νωρίς το πρωί ηταν πανέτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες, επίσημους προσκεκλημένους και συνάδελφους εθελοντές.

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση, γεμάτη από εξαίρετους φίλους-εθελοντες, που μας μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους όσον αφορά τον εθελοντισμό, αλλά κυρίως την αγάπη τους για την ανιδιοτελή προσφορά.Χαρακτηριστικα σε αρκετές περιπτώσεις μας πλησιάζαν και μας ρωτούσαν απο που είμαστε και που βρίσκεται η Νέα Πολιτεία.

Στα πλαίσια της γνωριμίας μας με τις άλλες εθελοντικές ομάδες, εντύπωση μας εκανε, η αγάπη και η εκτίμηση που έτρεφαν πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πρόσωπο του Μανώλη Χαραλαμπάκη. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο, που τον έχουν σε περίοπτη θέση στο χώρο του εθελοντισμού, αλλά και στην καρδιά τους. Αυτό είχε σαν επακόλουθο, νά πέσουν στο τραπέζι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για βοήθεια και συνεργασία που ήταν άλλωστε και ο βασίκος λόγος της συμμετοχής μας.

Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε ονομαστικά σε δύο παλιούς γνώριμους του Μανώλη από τη κοινή εθελοντική τους πορεία. Τον Αντώνη Παπαλεξάνδρου και τη Μαρία Παπαλεξάνδρου που καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν στο πλευρό μας σε ότι χρειαστήκαμε, με ειλικρινές ενδιαφέρον και με τις πολύτιμες γνώσεις τους στη διάθεση μας. Αντώνη και Μαρία το ευχαριστώ είναι λίγο…
Μεγάλο ευχαριστώ αξίζει απο μέρους μας και στην ομάδα “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΩ”.Καλοί μας φίλοι Παρασκευά και Σταυρούλα η βοήθεια σας ήταν ανεκτίμητη!
Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Giorgos Patoulis που απηύθυνε χαιρετισμό και υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός στο έργο όλων των Εθελοντικών Ομάδων. Στη προγραμματισμένη επίσκεψη του στα περίπτερα των εθελοντων ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το περίπτερο της Ομάδας μας όπου τον υποδέχτηκαν τα μέλη μας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραιστικού Συλλόγου Νεας Πολιτειας κ. Χρήστος Μπακάρας και ο γραμματέας κ. Ηλίας Κουρούσης. Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον επικεφαλής μας για την εώς τώρα προσπάθεια μας και τους στόχους μας, παρακολούθησε με ενδιαφέρον το βίντεο της παρουσίασης που είχαμε ετοιμάσει και φωτογραφήθηκε μαζί μας. Να τονίσουμε εδώ οτι η συμμετοχή της Ομάδας μας στο συνέδριο αυτό οπως και οτι έχουμε καταφέρει ως τώρα δε θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη ηθική και οικονομική στήριξη του Πολιτιστικού & Εξωραιστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας. Άλλωστε υπο τη σκέπη του κατορθώσαμε να έχουμε σήμερα τη θεσμική και απολύτως αναγκαιά για τη λειτουργία της ομάδας διοικητική υποστήριξη.
Στο πρόγραμμα των ομιλιών ξεχώρισαν επίσης οι ομιλίες του Δρ. Νίκου Γιαννή ανώτερου στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες με θέμα :

«Επέκεινα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, η προοπτική του τρίτου τομέα στην Ευρώπη και τον κόσμο σήμερα»
και του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα Προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και Προέδρου του ΟΑΣΠ με θέμα:
«Ο ρόλος των Εθελοντικών Οργανώσεων σε Μεγάλης Κλίμακας Καταστροφές»
Στη συνέχεια το πρόγραμμα του φόρουμ προέβλεπε τοποθετήσεις από εκπρόσωπους εθελοντικών οργανώσεων. Όταν η κυρία Μπαρμπαγιάννη κάλεσε στο βήμα του συνεδρίου τον υπεύθυνο της εθελοντικής ομάδας Νέας Πολιτειας ήταν η στιγμή που αισθανθήκαμε οτι οχι απλά η εθελοντική μας ομάδα αλλα η ίδια η Νέα Πολιτεία έβγαινε απο τα στενά όρια του οικισμού και του δήμου Ωρωπού. Συμμετείχε ως ίση μεταξύ ίσων για πρώτη φορά σε μια εκδήλωση τόσο μεγάλης εμβέλειας ! Ανάμεσα σε περίπου 100 εθελοντικές ομάδες της Αττικής.(Σε επόμενη ανάρτηση μας θα υπάρξει και το βιντεο της ομιλίας).

Aφήσαμε πίσω μας το ΣΕΦ και το 1ο φόρουμ εθελοντικής προσφοράς γεμάτοι ικανοποίηση και όμορφες εικόνες. Με νέες δυνάμεις πλέον και την ίδια αγνή διάθεση υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στον όμορφο δρόμο του εθελοντισμού.Απο αυτή τη προσπάθεια δε περισσεύει κανένας. Απευθυνουμε κάλεσμα σε κάθε οικιστή της Νέας Πολιτείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να διαδώσει την ιδέα μας, να έρθει να γνωριστούμε και να κάνουμε μεγαλύτερη τη παρέα μας.

NA ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ !

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.