ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου – ΕΘΟΡΠ

Στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου λειτουργεί Εθελοντική Ομάδα και ειδικότερα Τμήμα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης, που πιστοποιήθηκε το 2015 και είναι στελεχωμένη από εθελοντές πολίτες.


Η δομή της υπάρχει από το 1995 και με την …./2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η επίσημη ίδρυση της.


Η Εθελοντική Ομάδα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Δήμου Ρ-Π, με το Πυροσβεστικό Σώμα και με την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και αναφέρεται στον Δήμαρχο που είναι ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. του Δήμου. 


Έδρα της Εθελοντικής Ομάδας είναι ο Δημοτικός χώρος του Πυροφυλακείου στην είσοδο του Οχυρού που θα παραχωρείται με την παρουσία Δημοτικών υπαλλήλων στις περιόδους δράσεις της.
Ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα που πραγματοποιείται μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ή προγραμμάτων και αναλαμβάνεται:
• προς όφελος της κοινότητας και του εθελοντή
• με την ελεύθερη βούληση του ίδιου του εθελοντή και χωρίς καταναγκασμό
• χωρίς οικονομική αμοιβή, και
• μόνο σε θέσεις που προορίζονται για εθελοντές.

Η Εθελοντική Ομάδα και ειδικότερα το Τμήμα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης, Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, αποτελεί ένωση εθελοντών που βασιζόμενοι στις παραπάνω αναφερόμενες αρχές του εθελοντισμού, σκοπό έχουν να συνδράμουν στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας καθώς και στην ενεργή παρέμβαση αποτροπής και καταστολής καταστροφών από δασικές πυρκαγιές.

Στην εν λόγω Εθελοντική Ομάδα θα δημιουργηθεί και Τμήμα που θα αφορά στην αντιμετώπιση και άλλων φυσικών καταστροφών (σεισμοί, ζημίες από ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες κλπ).

Tα μέλη του Τμήματος Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης δύνανται να συμμετέχουν
επικουρικά στις όποιες προσπάθειες του Δήμου αναφορά με τα παραπάνω θέματα (αντιμετώπιση παγετών, πλημμυρών, σεισμών, ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα).

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account