ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Αντιμετωπιση συμβάντος-ατυχηματος Αγγλιδας περιπατητη σε μονοπατι του Μαιναλου trail(καταγμα αστραγαλου)με την Ομαδα Διαχειρισης Κρισεων Ο.ΔΙ.Κ. καθοδηγητη διασωστη και δασκαλο τον Κωνσταντινο Φεζουδη μπροσταρη Ιακωβο Βρουτση,Βαγγελη Φωτεινακη,φιλο συναθλητη και εθελοντη Σταυρο οδηγο στο μονοπατι και τον Δημητρη τον πρωτο ανθρωπο στο συνβαν πραγματοποιηθηκε προσεγγιση σε δυσβατα μονοπατια παροχη πρωτων βοηθειων και συγκομιδη μεταφορας σε πλησιεστερο κεντρο υγειας για παροχη εξιδικευμενης φροντιδας,συνγκεκριμενα στην Τριπολη καθως στο πλησιεστερο κεντρο υγειας δεν λειτουργουσε το ακτινολογικο………………

Άμεσα ξεκινήσαμε οι Βαγγέλης Φωτεινάκης, Ιάκωβος Βρούτσης και Κωνσταντίνος Φεζούδης, συνοδευόμενοι, ευτυχώς, από τους Νίκο Αθανασόπουλο και Σταύρο Σιαμπάνο και με ένα τζιπ περιπολικό της αστυνομίας ξεκινήσαμε για το σημείο.

Οι αστυνομικοί μας άφησαν στο τέλος του δρόμου (ευχαριστούμε για την μετακίνηση) και ξεκινήσαμε οδικώς στο μονοπάτι για το σημείο που θα βρίσκαμε την Αγγλίδα. Περί τα 700 μέτρα μετά, στο μονοπάτι, σε περίπου 200-250 μέτρα υψομετρική διαφορά, συναντήσαμε την τραυματία και τον Δημήτρη από το γραφείο τουρισμού βουνού. Οίδημα στον αριστερό αστράγαλο έσω και έξω, πόνος, δυσκολία κίνησης. Υποθέσαμε διάστρεμμα.

Ο Δημήτρης ήδη είχε τοποθετήσει πάγο. Συγχαρητήρια Δημήτρη. Βάλαμε κρύο ζελ, επιδέσαμε, ακινητοποιήσαμε και αποφασίσαμε την μεταφορά της Αγγλίδας στην πλάτη των διασωστών, μιας και το μονοπάτι δεν βοηθούσε και δεν είχαμε φορείο μαζί μας και με συχνές αλλαγές μεταξύ μας, την κατεβάσαμε στο επίπεδο του δρόμου, όπου πάλι ο Βασίλης με το τζιπ του την μετέφερε εκτός χωματόδρομου. Εκεί ανέλαβε ο Δημήτρης την μεταφορά της στο κέντρο υγείας αρχικά και μετά από εκεί στο νοσοκομείο Τρίπολης επειδή δεν υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία, μάθαμε ότι τελικά είναι αμφίπλευρο κάταγμα και πρέπει να γίνει επέμβαση τοποθέτησης 2 βιδών για 1,5 χρόνο (!).

Καλή ανάρρωση Ντέπυ και ποτέ ξανά….. Ευχαριστούμε τους Νίκο και Σταύρο, που με δική τους προτροπή μας ακολούθησαν και συνέβαλαν ουσιαστικά στην όλη κατάσταση…… Σας περιμένουμε να γίνετε μέλη μας (!)…….

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.