ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, Άσκηση Σεισμού και Φωτιάς στο Γηροκομείο Αθηνών – Ίδρυμα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου, την Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ – Rescue Team DELTA, την Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ, τον Αντώνη Παπαλεξάνδρου Διασώστη / Τεχνικό Επιθεωρητή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, και την Μαρία Παπαλεξάνδρου Διασώστρια – Εφέ Μακιγιάζ – Διαχειρίστρια Τεχνικού Εξοπλισμού του ΙΔΑΦΚ μετά από Πρόσκληση του Προέδρου του κ. Ζώη Κολιού ο οποίος έδωσε το δυναμικότερο παρόν τόσο στην άσκηση όσο και στη φιλοξενία των συμμετεχόντων φορέων , όπου προσφέρθηκαν εκ μέρους των συνεργατών του καφέδες και πρωινό, πλούσιο δεκατιανό και ένα θαυμάσιο κέτερινγκ στους διασώστες και συμμετέχοντες, όλα τακτοποιημένα στην εντέλεια από την Νεκταρία Παπαϊωάννου. Με την παρουσία του μας τίμησε και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευάγγελος Γιαννίτσης.
Αρκετοί οι επισκέπτες, όπως ο μεγάλος φίλος και ευεργέτης του Γ.Α. και η οικογένεια του ,η Fotini Deligianni ,ο Πάνος Σπυρόπουλος, η Marilena Pasxalitsa Keramitzi, ο Δημήτριος Κιντής ,ο Δημήτρης Πρασσάς, ο Γεράσιμος Τσουκαλάς και πολλοί άλλοι φίλοι και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
“Εκσυγχρονίζοντας το Γηροκομείο Αθηνών , αισθανόμαστε όλοι ευλογημένοι και δημιουργικοί” ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Α. κ. Ζώης Κολιός.

Τις Ομάδες Υποστήριξης συγκροτούσαν, η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας Rescue TEAM SAR 312, η Π.ΕΝ.ΕΦ.ΥΟ. Σύλλογος Εφέδρων-Πανελλήνια ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας ΣΕΔΑΠ και οι Εξειδικευμένοι Εθελοντές Διασώστες & Ραδιοερασιτέχνες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στον ρόλο των Αξιολογητών της Άσκησης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ΕΟΔΑ και Εκπρόσωποι Κρατικών Φορέων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες του Γηροκομείου Αθηνών, τον Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κεραμίδα που έχει την ευθύνη από την πλευρά του Γηροκομείου Αθηνών, τον Φυσικό ΕΠΟΠΤΗ της άσκησης και Τεχνικό Ασφαλείας του Γηροκομείου Αθηνών, διακεκριμένο επιστήμονα κ. Ακρίδη Αθανάσιο, ο οποίος έχει κάνει ήδη καταγραφή των θεμάτων ασφαλείας του Γηροκομείου Αθηνών που θα δημοσιευθούν ΑΜΕΣΑ, την κα. Όλγα Χαραλαμποπούλου Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας και την κα. Κατερίνα Παπαϊωάννου Διευθύνουσα Νοσηλευτικού, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικού και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκριση τους σε όλη την διοργάνωση. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ο κ. Χατζηαθανασίου από την Τροχαία Αττικής, ο κ. Πασσάς καταρτιζόμενος της ΣΧΟΛΗΣ ΑμεΑ ΟΑΕΔ ΑΘΗΝΩΝ (Γαλατσίου), ο Διοικητής Αθηνών της ΕΛ.ΑΣ. και πολλοί Επρόσωποι Κρατικών Φορέων που με την συμβολή και την υποστήριξη τους διευκόλυναν το έργο μας, ο κ. Αντώνιος Τσάκωνας & Εκπρόσωποι του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 
Ευχαριστούμε θερμότατα το Πολεμικό Ναυτικό για την διάθεση του Ασθενοφόρου, το Γενικό Νοσοκομείο Ναυτικού για την διάθεση Ιατρικού Προσωπικού και Ασθενοφόρου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την διάθεση των σκηνών στον χώρο του Γηροκομείου Αθηνών, προκειμένου να φιλοξενηθούν το Κέντρο Επιχειρήσεων που συγκροτήθηκε για την άσκηση, και όσοι φιλοξενούνται εντός της μονάδας του ΚΟΝΣΟΛΕΙΟΥ και όλων των άλλων κτιριακών δομών του, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία Αττικής για την διάθεση του περιπολικού και των Αξιωματικών του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό για την διάθεση Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και Πυροσβεστικού Οχήματος, αλλά και όλα τα Σώματα Ασφαλείας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας.

Η άσκηση ετοιμότητας μας έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσουμε εμπειρία και γνώση, αριθμώντας τα θετικά και τα αρνητικά της διαχείρισης μιας έκτακτης ανάγκης σε ένα χώρο φιλοξενίας ηλικιωμένων με πολλαπλά προβλήματα και την διατήρηση της ενδεδειγμένης στάσης και συμπεριφοράς Φιλοξενουμένων, Διοικητικού, Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού με στόχο την βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Για Πρώτη Φορά η Μεγάλης Κλίμακας Άσκηση στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίηθηκε σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα επίσημα έγγραφα των αρμοδίων αρχών.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης έλαβαν χώρα πιθανά σενάρια κατά τα οποία περιλαμβάνονται προβλήματα που πιθανά θα προκύπτουν ακόμα και σε θέματα επικοινωνίας με την Προϊσταμένη Αρχή λόγω βλαβών στα δίκτυα επικοινωνιών, ηλεκτροδότησης, ύδρευσης & τηλεφωνίας. Η έναρξη της Άσκησης/ της προσομοίωσης της δόνησης καθώς και το τέλος της προσομοίωσης της, πραγματοποιείται πάντα με προαποφασισμένο τρόπο που έχει οριστεί.

Η διάρκεια της δόνησης καθορίστηκε με την αντίστοιχη διάρκεια του κουδουνιού/σειρήνας ή καμπάνας (περίπου για 1 λεπτό). Μόλις ακούστηκε o προαναφερόμενος συνθηματικός ήχος, το κτίριο εκκενώθηκε σύμφωνα με το παρόν Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης……………………….

Ήδη στο αρχείο του Γηροκομείου Αθηνών έχουν παρασχεθεί τα «Σχέδια Εκκένωσης Κρίσιμων Υποδομών σε περίπτωση Σεισμού ή Πυρκαγιάς για Άτομα με Αναπηρία» την επιμέλεια των οποίων έχουν οι: Σ. Κάρμα, Ό. Κακαλιάγκου, Ι. Μπούκης, Ε. Πέλλη, Μ. Χάλαρης & Μ. Σταθερόπουλος. Το εγχειρίδιο έχει εκδοθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών (EDFF) // Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) και είναι υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης & της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με ελεύθερη διάθεση για τους ενδιαφερόμενους σε ηλεκτρονική μορφή.

Τέλος σας γνωστοποιούμε ότι σε κάθε περίπτωση το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ παραμένει πάντα στην διάθεση σας για τυχόν νέες μεθόδους τεχνογνωσιών από Εμπειρογνώμονες προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος των εκπαιδευομένων.
Xoρηγοί Επικοινωνίας:
#RAINNEWSKartHansonsRadioInternetNews
#pitsounicitygr
#politispress

https://photos.app.goo.gl/47KxDDbevoGhU7Uj6

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.