Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας

Πάτρα, 13 Απριλίου 2018

 

Τέσσερις Έλληνες αθλητές βρίσκονται, ύστερα από επτά κούρσες, στους κορυφαίους ιστιοπλόους του χρυσού στόλου των αγοριών στα «EuropeanYouthChampionships&Trophy 2018», γιατηνκατηγορίατωνLaser 4.7. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο στο Πατραϊκό κόλπο και οι διαφορές ανάμεσα στους αθλητές είναι τόσο μικρές που όλες οι θέσεις του βάθρου είναι «ανοικτές», αρκεί να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες και να διεξαχθούν κούρσες. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας – Ρίου «Ιάσων». Αγωνίζονται 320 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες (30 από Ευρώπη και 10 από άλλες Ηπείρους).

Οι καιρικές συνθήκες στον στίβο των αγοριών δε βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί πάνω από μία ιστιοδρομία. Εξακολουθεί να προηγείται ο Ιταλός, ΣίζερΜπαραμπίνο με 18 β.π., με δεύτερο τον Αιμίλιο Μόνο με 28 β.π. Ο ιστιοπλόος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ελλάδος, σήμερα, δεν έφερε ένα πλασάρισμα ανάλογο των προηγούμενων ημερών. Ήρθε 43ος αλλά δεν άλλαξε η θέση του στη γενική κατάταξη, διότι «πέταξε» την κούρσα. Στην 3η θέση βρίσκεται ο ΔικαίοςΚέρκουλας με 30β.π., στην  4η ο Μανώλης Κόλλιας με 37β.π. και στην 7η ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 57 β.π. Στα κορίτσια διεξήχθησαν δύο κούρσες στον χρυσό στόλο και μία στον ασημένιο. Από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση (11η) βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη με 94β.π. Πρώτη στη γενική είναι η Ιταλίδα ΤζόρτζιαΤσινγκολάνι με 22β.π. Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο  http://www.europeanlaser47.eu/results/ .

2018 European Youth Championships Laser 4.7 – Day 5 recap moments from DroneworX on Vimeo.

«Βγήκαμε νωρίς καθώς νομίζαμε ότι είχε καλές συνθήκες για αγώνα, αλλά μέχρι να έρθουν τα σκάφη η ένταση του ανέμου μειώθηκε. Υπήρχε ρεύμα αλλά όχι ένταση. Όταν σταθεροποιήθηκαν οι συνθήκες πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή ιστιοδρομία. Μετά προσαρμόσαμε τον στίβο για τη 2η, αλλά άλλαξε ο αέρας και δεν έγινε», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής του στόλου των αγοριών, Μαρίνα Ψυχογιού και ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, πρόεδρος τηςΕπιτροπής στον στίβο των κοριτσιών, πρόσθεσε: «Υπήρχε πολύ ρεύμα στην ίδια κατεύθυνση με τον άνεμο. Δώσαμε αναβολή μέχρι να ανεβεί η ένταση και, στη συνέχεια, διεξήχθησαν δύο κούρσες με ασθενείς ανέμους».

Σήμερα, νωρίς το πρωί, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της διεξαγωγής της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Η θάλασσα αίρει αποκλεισμούς». Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη, μέλη της εθνικής μας ομάδας και ξένοι ιστιοπλόοι, στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εξειδικευμένο προσωπικό μύησαν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας για ΑμΕΑ. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς στον χώρο βρέθηκαν περισσότεροι από 40 ΑμΕΑ, οι οποίοι κατενθουσιάστηκαν από την πρώτη τους επαφή με τα σκάφη.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο με τις τελευταίες ιστιοδρομίες, την Τελετή Λήξης και τις απονομές των μεταλλίων (17.30).

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ( χρυσός χορηγός), η ΛΟΥΞ ,η ΑΝΕΚ, ΓΕΦΥΡΑ, SUPERFAST, HERTZ, H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, η ΕΡΤ και το sitewww.welovesports.gr, που υποστηρίζουν την επικοινωνία του πρωταθλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:www.europeanlaser47.eu. Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο  http://www.europeanlaser47.eu/results/ .

 

www.europeanlaser47.eu

contact: europeanlaser47.eu@gmail.com  press: Europeanlaser47.media@gmail.com

fb: 2018 european youth championships laser 4.7  twitter:@2018 Europeanlaser47

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.