Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες, τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ στην Αίθουσα Banquet, ο Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής με θέμα τη σύνθεση πρωτότυπου soundtrack για την πολυβραβευμένη ταινία EL EMPLEO (Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso, η οποία έχει αποσπάσει διεθνώς πάνω από 80 διακρίσεις.

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation. Αίθουσα Banquet, 16 Απριλίου 2018/21:00.
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation. Αίθουσα Banquet, 16 Απριλίου 2018/21:00.
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation. Αίθουσα Banquet, 16 Απριλίου 2018/21:00.
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation. Αίθουσα Banquet, 16 Απριλίου 2018/21:00.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό Σλοβακία, Αγγλία, Αυστρία, Νότιο Κορέα, ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρος, Τσεχία, Ολλανδία κ.ά.) ξεπέρασαν τις 120.

Οι συμμετέχοντες που βραβεύονται και πέρασαν στην τελική φάση είναι οι εξής 10:

ΘΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ (Ελλάδα) αρ. 56

ZORZES KATRIS (Γαλλία-Ελλάδα) αρ. 40

ONDREJ KALUZAK (Σλοβακία) αρ. 119

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ (Ελλάδα) αρ. 76

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ (Ελλάδα) αρ. 115

ΕΛΕΝΗ ΕΞΑΡΧΟΥ (Ελλάδα) αρ. 34

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ (Ελλάδα) αρ. 81

STEFANO FASCE (Aγγλία) αρ. 134

ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Ελλάδα) αρ. 70

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ελλάδα) αρ. 32

Από τους υποψηφίους αυτούς η επιτροπή εξέλεξε τους 3 νικητές και απονέμει τα βραβεία με την ακόλουθη σειρά: 

Πρώτο βραβείο, Γεώργιος Σουμελίδης (Ελλάδα)

Δεύτερο βραβείο, Ελένη Εξάρχου (Ελλάδα)

Τρίτο βραβείο, Stefano Fasce (Aγγλία)

Οι τρεις νικητές έλαβαν επίσης χρηματικά έπαθλα, ενώ το φιλμ, επενδυμένο με τις τρεις βραβευμένες πρωτότυπες συνθέσεις, θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου (Animasyros + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων). Στους υπόλοιπους επτά φιναλίστ απονέμονται ειδικές διακρίσεις, ενώ στον Σταύρο Καρτάκη (Ελλάδα) και στον Γιάννη Παπαδημητρίου (Ελλάδα) δίδεται επιπλέον χρηματικό βραβείο το οποίο προσφέρεται από τα μέλη της επιτροπής.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελείται από τον συνθέτη Samuel Pegg (Αγγλία), τον σκηνοθέτη Anton Octavian (Ρουμανία), την ερμηνεύτρια και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη, τον πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη και τον συνθέτη και υπεύθυνο της σειράς Γέφυρες Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

O Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

 

Βιογραφικά βραβευθέντων

Γεώργιος Σουμελίδης

Γεννήθηκε το 1977. Στα τέσσερα του χρόνια συνέθεσε την πρώτη του μελωδία στο πιάνο. Μέχρι τα 15 παρακολουθούσε μαθήματα ωδείων στη Θεσσαλονίκη κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερα πιάνου με καθηγητές της σχολής Uspenski (πρώην Σοβ. Ένωσης). Οι μετέπειτα μουσικές σπουδές του βασίστηκαν σε ακούσματα αρχαίων ελληνικών μοτίβων διασωθέντα από το Βυζάντιο, μεσαιωνικά παραδοσιακά ευρωπαϊκά ακούσματα καθώς και στους κλασικούς της μπαρόκ και ρομαντικής εποχής. Σύγχρονοι μαέστροι (Goldsmith, Artemiev, Goold, Zimmer, Badel, Παπαθανασίου κ.ά.) του υπέδειξαν τον μαγευτικό δρόμο της κινηματογραφικής μουσικής αφήγησης, στην οποία και αφιερώθηκε με πάθος υπηρετώντας τη μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ως συνθέτης μουσικής ταινιών, video dance, θεατρικών δρωμένων και ντοκιμαντέρ.

Ελένη Εξάρχου

Eίναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, όπου ολοκλήρωσε της σπουδές της με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει δίπλωμα πιάνου (άριστα με ειδική διάκριση) από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης καθώς και πτυχία ανώτερων θεωρητικών (επίσης άριστα) από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τη διεύθυνση, διασκευή και σύνθεση έργων για χορωδιακά σύνολα. Έχει αποσπάσει 4 πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους μουσικούς αγώνες, με τελευταία εμφάνιση στο ΜΜΘ. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και διευθύνει σύνολο έντεχνης μουσικής. Ως συνθέτρια έχει στο ενεργητικό της έργα για σόλο όργανα, οργανικά σύνολα και φωνή καθώς και μουσική για το θέατρο. Πρόσκληση συνεργασίας της έχουν απευθύνει ο Γ. Χατζηνάσιος και ο Γ. Θεοφάνους για σύμπραξη του συνόλου της σε συναυλίες, με διασκευές δικών τους τραγουδιών από την ίδια.

Stefano Fasce

Με έδρα το Λονδίνο, γράφει ορχηστρικά κομμάτια που αφηγούνται ιστορίες, με ιδιαίτερη προτίμηση στις συνθέσεις για φλάουτο και έγχορδα. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές (MA) στη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου, μία από τις καλύτερες παγκοσμίως. Είναι επίσης φλαουτίστας, ενώ έχει εξειδικευτεί και στην ενορχήστρωση μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στο Κολέγιο Μουσικής Μπέρκλι, όπου σπούδασε με υποτροφία (Celebrity Online Scholarship).

Έχει γράψει μουσική για τις ταινίες μικρού μήκους The Whale Bowl (2017) και Alright (2017), που προβλήθηκαν στο πλαίσιο πολλών διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Έχει ακόμη γράψει μουσική για την τηλεοπτική παραγωγή Goathland (Channel 4, 2017).  Πρόσφατα συνέθεσε τη μουσική του φιλμ Dead Birds (2018) με πρωταγωνίστρια την Τάρα Φιτζέραλντ (Game of Thrones).

 

Πληροφορίες

210 72.82.333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/ 

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ ● ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7 ● ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 ● KOSMOS 93.6 ● ΑΘΗΝΑ 9.84 ● READER.GR ● IN2LIFE.GR ● NEWSBEAST.GR ● ARTANDLIFE.GR ● MONOPOLI.GR ● METEO.GR

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.