Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο νησί μας η εγκατάσταση των δύο πρώτων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED) που σχετίζονται με τη δράση εξοπλισμού του νησιού μας με τέτοιου τύπου μηχανήματα και την οποία έχει αναλάβει εξολοκλήρου η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ.
Τα συγκεκριμένα μηχανήματα αποτελούν δωρεά δύο συμπολιτών μας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος απινιδωτής, ο οποίος αγοράστηκε με δαπάνη της συμπατριώτισσάς μας κυρίας Φρόσως Τζανουδάκη, επιλέχθηκε να τοποθετηθεί το πρωί της Παρασκευής στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην περιοχή Πλατάνου Λέρου.

Για σημασιολογικούς λόγους την εγκατάσταση του μηχανήματος πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κύριος Μιχάλης Κόλιας, ως ο πρώτος πολίτης του νησιού μας, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε και την άμεση προμήθεια από το δήμο της Λέρου δύο ακόμα απινιδωτών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στην ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ ούτως ώστε μέσω της δράσης που έχει αυτή αναλάβει, να εξοπλιστούν και άλλα σημεία του νησιού μας.

Ο δεύτερος απινιδωτής, ο οποίος αγοράστηκε με δαπάνη του επιχειρηματία συμπατριώτη μας κυρίου Σάββα Ταχλιαμπούρη και της οικογένειας του, επιλέχθηκε να τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης Super Market Ταχλιαμπούρη στην Καμάρα της Λέρου καλύπτοντας έτσι μία από τις πιο πολυπληθή και πολυσύχναστες περιοχές του νησιού μας.

Μετά την εγκατάσταση των απινιδωτών η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκπαιδεύσεις αλλά και πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις προς τους εργαζόμενους στο Δήμο της Λέρου αλλά και σε εργαζόμενους υπάλληλους διαφόρων επιχειρήσεων οι οποίες φιλοξενούν απινιδωτές και όχι μόνο, καθώς και σε διάφορες άλλες ομάδες πολιτών του νησιού μας, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και η άρση των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19.

Τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ ευχαριστούν θερμά,
1) τον Δήμαρχο Λέρου κύριο Μιχάλη Κόλια για την έμπρακτη στήριξη του προς το έργο της ομάδας μας καθώς και όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του δήμου μας για την πολύτιμη βοήθεια τους.
2) Την συνεργαζόμενη εταιρεία Anats SA Health Products η οποία προμηθεύει με γενναίες εκπτώσεις την ομάδα μας με τους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, οι οποίοι εξοπλίζουν τα διάφορα σημεία του νησιού μας και οι οποίοι είναι προϊόν χορηγιών και δωρεών από συμπολίτες και φορείς του νησιού μας, καθώς και για τη δωρεά της προς την ομάδα ενός εκπαιδευτικού απινιδωτή.
3) Την μεταφορική εταιρεία ΛΕΡΟΣ EXPRESS ιδιοκτησίας του κυρίου Διομήδη Κουμπάρου, η οποία μεταφέρει αφιλόκερδός όλα τα είδη εξοπλισμού της ομάδας μας συμπεριλαμβανομένων και των απινιδωτών που στέλνονται στο νησί μας,

4) Όλους όσοι ανώνυμα έχουν συμβάλει στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης αυτής δράσης μας και κυρίως
5) Όλους του χορηγούς και δωρητές οι οποίοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δαπανούν ένα σημαντικό ποσό για την αγορά των απινιδωτών οι οποίοι θα εξοπλίσουν τα διάφορα σημεία του νησιού μας.
Είμαστε πεπεισμένοι πως η γενναιόδωρη αυτή προσφορά τους θα βρει και άλλους μιμητές και η δράση μας θα έχει πάρει την ολοκληρωμένη μορφή της πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής σαιζόν.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.