ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Διάλεξη του καθηγητή αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο Technion – Israel Institute of Technology Μπένη Νατάν με θέμα «Πράσινα καύσιμα για πυραύλους».

Διάλεξη του καθηγητή αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο Technion – Israel Institute of Technology Μπένη Νατάν με θέμα «Πράσινα καύσιμα για πυραύλους».

Διάλεξη του καθηγητή αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο Technion – Israel Institute of Technology Μπένη Νατάν με θέμα «Πράσινα καύσιμα για πυραύλους».

Η HMG HELLAS WEB RADIO ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Hub Science

 

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για ένατη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

 

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην πρώτη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του καθηγητή αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο Technion – Israel Institute of Technology Μπένη Νατάν με θέμα «Πράσινα καύσιμα για πυραύλους».

Πράσινα καύσιμα για πυραύλους

 

  • Πόσο ρυπαίνουν οι πύραυλοι;
  • Είναι εφικτή η δημιουργία πιο πράσινων καυσίμων;
  • Μπορούμε να κάψουμε τζελ καυσίμων στο διάστημα;

 

Στη διάλεξή του, ο καθηγητής Μπένης Νατάν θα απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και θα μας ταξιδέψει οικολογικά στον κόσμο της αεροδιαστημικής. Οι κινητήρες των πυραύλων χρησιμοποιούν κυρίως δύο είδη καυσίμων, στερεά και υγρά. Τα στερεά καύσιμα είναι απλούστατα και έχουν χαμηλό κόστους, ωστόσο έχουν χαμηλές επιδόσεις και είναι ανεξέλεγκτα μετά την ανάφλεξη. Τα υγρά καύσιμα έχουν ψηλότερες επιδόσεις και είναι ελεγχόμενα, αλλά απαιτούν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Μάλιστα, μερικά από τα υγρά καύσιμα είναι πολύ τοξικά για τον άνθρωπο και επικίνδυνα για το περιβάλλον. Το νέο είδος καυσίμων που θα παρουσιάσει ο καθηγητής Νατάν είναι σε μορφή τζελ και διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες: είναι πιο πράσινο, έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος και επίσης ελάχιστο χρόνο ανάφλεξης.

Μπένης Νατάν

 

Ο Μπένης Νατάν είναι καθηγητής αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο Technion (Israel Institute of Technology). Κατέχει την έδρα Stephen Berger της μηχανικής και παράλληλα τελεί διευθυντής του κέντρου πυραυλικής στη σχολή αεροδιαστημικής μηχανικής του ίδιου πανεπιστημίου. Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη και το 1971 μετακόμισε στο Ισραήλ για σπουδές. Έλαβε όλα τα πτυχία του από τη σχολή αεροδιαστημικής μηχανικής του Technion: Bachelor (1977), Master (1982) και διδακτορικό (1988). Την περίοδο 1989-91 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Naval Postgraduate School στο Monterey, California, ενώ από το 1991 ως σήμερα είναι καθηγητής στο Technion. Από το 2017 έχει αναλάβει χρέη αναπληρωτή πρύτανη επί φοιτητικών θεμάτων. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Το εργαστήριό του διαθέτει 25μελές επιστημονικό προσωπικό. Ο καθηγητής Νατάν έχει πάνω από 150 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει βραβευθεί 15 φορές από τους φοιτητές με το βραβείο εξαιρετικής διδασκαλίας. Επίσης, έχει 2 παιδιά και 3 εγγόνια.

 

Η έρευνα του καθηγητή Νατάν επικεντρώνεται στους κινητήρες των πυραύλων, τους κινητήρες Ramjet και τα καύσιμα σε μορφή πηκτώματος (gel). Το 2004 ο κύριος Νατάν εφηύρε ένα νέο είδος πυραυλικού κινητήρα, το οποίο αποτέλεσε τον πυλώνα της startup εταιρείας με την ονομασία «NewRocket».

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Πού

The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

 

Πότε

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, ώρα 20:00

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, HMG Web Radio, Kallithea Press, openscience, science behind, skywalker.gr, stentoras.gr, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, Xpat Athens

 

Πληροφορίες

τηλ.: 210-3411009

email: info@thehubevents.gr

web: www.thehubevents.gr

facebook: https://www.facebook.com/events/2074551302840271/

 

hmg@group1hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Create AccountLog In Your Account