Γιορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας
Του Παναγιώτη Αναστόπουλου
Συνεργατης Hellenic Media Group

Την 11η Ιουνίου 1954, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καθιερώθηκε ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίαςκαι η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) η επίσημη αεροπορική εορτή. Απο τότε εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες, της Πολεμικης μας Αεροπορίας.
Στο Λόγο του Θεού μόνο ο Μιχαήλ αποκαλείται αρχάγγελος. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει μόνο ένας τέτοιος άγγελος. Στις Γραφές αναφέρεται ότι ο Μιχαήλ και οι άγγελοί του πολέμησαν με το δράκοντα . . . και τους αγγέλους του”. (Αποκάλυψη 12:7) Οπως ο Μιχαήλ είναι ο Αρχηγός ενός στρατεύματος πιστών αγγέλων, ετσι και οι αεροπόροι μας, ως φύλακες άγγελοι, μας σκεπάζουν και μας προστατεύουν με την παρουσία τους ακόμη και σε ειρηνική περίοδο. Διαφυλάττουν την ακεραιότητα της Πατρίδας μας και υπενθυμίζουν σε όποιον την επιβουλεύεται, ότι οι ίδιοι θα δώσουν ακόμη και τη ζωή τους, προκειμένου να την υπερασπιστούν.
Το φετινό εορταστικό τετραήμερο εκδηλώσεων περιλαμβανει πτήσεις και αεροπορικές επιδείξεις αεροσκαφών, επισκέψεις πολιτών σε μονάδες της ΠΑ και φωτογραφικές εκθέσεις.

Ειδικότερα, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
-Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων
-Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις
-Διάφορες εκδηλώσεις Αεραθλητικών Σωματείων
-Πτήσεις αεροσκαφών σε ακριτικές περιοχές
-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών σχολείων σε στρατιωτικά αεροδρομια.

Το φετινό εορταστικό τετραήμερο εκδηλώσεων περιλαμβανει πτήσεις και αεροπορικές επιδείξεις αεροσκαφών, επισκέψεις πολιτών σε μονάδες της ΠΑ και φωτογραφικές εκθέσεις.

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.