Από το κακό στο χειρότερο οδεύει τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στο Μετρό της Αθήνας. Την ίδια ώρα, αντί οι υπεύθυνοι να αναλάβουν δράση για την βελτίωση των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των επιβατών, λαμβάνουν σπασμωδικές αποφάσεις χωρίς σχεδιασμό όσον αφορά τα δρομολόγια ενώ ετοιμάζονται και για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και σε δρομολόγια Προαστιακού.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ την περασμένη Παρασκευή, 50 μηχανοδηγοί του Μετρό ορίσθηκαν ως «Υποψήφιοι Οδηγοί Συρμών για το Δίκτυο του Προαστιακού». Οι οδηγοί αυτοί πρόκειται να μετεκπαιδευτούν σταδιακά το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να είναι σε θέση να οδηγούν συρμούς που κινούνται στο δίκτυο του Προαστιακού της Αθήνας ώστε «να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες όποτε αυτές προκύψουν».

Η δέσμευση όμως μηχανοδηγών για προαστιακά δρομολόγια (για τα οποία η ΣΤΑΣΥ θα πρέπει λογικά να προχωρήσει σε ενοικίαση ή leasing συρμών) αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση των αστικών δρομολογίων του Μετρό. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν στους σταθμούς κατά μέσο όρο 7-10 λεπτά ακόμα και τις ώρες αιχμής, αν και επισήμως οι συχνότητες στην γραμμής 2 είναι ανά 4′ και στη γραμμή 3 ανά 4’5. Φαίνεται δηλαδή να πραγματοποιούνται περίπου τα μισά δρομολόγια.

Πιο συνηθισμένοι στην αναμονή είναι οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τους σταθμούς από Άγιο Δημήτριο ως Ελληνικό στη γραμμή 2 όπου οι συχνότητες είναι επισήμως ανά 10 λεπτά από την πρώτη μέρα λειτουργίας της επέκτασης αν και δεν ισχύει η δικαιολογία της ΣΤΑΣΥ περί χαμηλής επιβατικής κίνησης στο τμήμα αυτό.

περισσοτερα εδω

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.