Απονομή διπλωμάτων στους αποφοίτους του σεμιναρίου «Train the trainers (Εκπαιδεύοντας του εκπαιδευτές)» της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής

 

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο : «Train the trainers (Εκπαιδεύοντας του εκπαιδευτές)», που πραγματοποιείται σε στελέχη του σωφρονιστικού συστήματος, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

 

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 απονεμήθηκαν τα διπλώματα για την επιτυχή συμμετοχή των αποφοίτων στο σεμινάριο που διήρκεσε δέκα μέρες. Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο εκπαίδευσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Τεχνικής Υποστήριξης για τη Μεταρρύθμιση του ελληνικού δικαστικού συστήματος, με τη συμμετοχή Ελλήνων, αλλά και Αυστριακών εμπειρογνωμόνων – εκπαιδευτών.

 

Σε δήλωσή της η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου εξήρε τον ρόλο που παίζουν αυτές οι δράσεις για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, καθώς, όπως είπε: «Έχουν ως απώτερο στόχο την ενδυνάμωση κι εξέλιξη των στελεχών που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης. Η Γενική Γραμματεία, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό τους ρόλο, έχει εντάξει τέτοιου είδους δράσεις στον πυρήνα των προσπαθειών της. Παράλληλα, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την στήριξη και εξέλιξη των στελεχών μας, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε δράσεις, οι οποίες στοχεύουν, στην ψυχολογική ενδυνάμωση και στην επαγγελματική πρόοδο του προσωπικού. Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις που σχεδιάζουμε είναι η δημιουργία σωφρονιστικής ακαδημίας και εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών. Η δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και πρωτοκόλλων ψυχολογικής ενδυνάμωσης. Με κάθε τρόπο θέλουμε να δείξουμε στο σωφρονιστικό προσωπικό μας ότι το στηρίζουμε εμπράκτως, ώστε να είναι ένα άρτια και ολόπλευρα εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να αντιμετωπίσει τις ειδικές συνθήκες, με τις οποίες έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο».

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.