ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Ανεκτίμητη αξία ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ !!!!

Ανεκτίμητη αξία ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ !!!!
Είναι κάτι στιγμές τόσο δύσκολες.
Στιγμές που σε βάζουν όλο και σε περισσότερες σκέψεις.
Είναι οι ώρες.. τα δευτερόλεπτα… ακόμα κι εκείνα τα χιλιοστά του δευτερολέπτου των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.

Σεβασμός – Αλληλεγγύη – Αποδοχή – Πρόοδος…… τόσο όμορφες λέξεις με πλούσιες αξίες.
Εθελοντισμός….. ανιδιοτελής προσφορά για το κοινωνικό συμφέρον σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες…..
Πίστη στη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής.
Εκείνη η σημαντική για όλους μας στιγμή που ο άνθρωπος δείχνει τον υπέρτατο σεβασμό προς την αξία της ανθρώπινης ζωής. Έτσι η ανθρώπινη ύπαρξη καταξιώνεται.
Μπορεί οι εθελοντές να διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους όταν οι ίδιοι το επιλέγουν αλλά ας μην ξεχάσουμε ότι είναι στην πρώτη γραμμή μιας διαχείρισης της έκτακτης ανάγκης. Όταν θα κληθούν από τον κρατικό μηχανισμό να συμβάλουν σε μια δύσκολη ώρα κρίσης θα είναι πάντα εκεί για το έκτακτο κατεπείγον………..
Δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο από την δύναμη τους και την αγάπη όλων μας για να είναι οργανωμένοι και σωστά εκπαιδευμένοι, να έχουν εξειδικευτεί στον τομέα τους για να μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα τη στιγμή που θα τους ζητηθεί χωρίς να κινδυνέψει περισσότερο η δική σου ζωή. Είναι εκείνοι που θα σου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κόπο προσωπικό. Μην ξεχάσεις ποτέ…. δεν είναι υπεράνθρωπος. Θέλει να σου προσφέρει την αγάπη και την φροντίδα του την δύσκολη εκείνη ώρα που μπορεί να καίγεται το σπίτι σου, το δάσος γύρω από αυτό, να τρέξει να σώσει ένα μέλος της οικογένειας σου που μπορεί να πνίγεται στην θάλασσα ή ακόμα και να πέσει μέσα στις λάσπες για να βγάλει το αυτοκίνητο σου ή τον συνάνθρωπο σου από μια πλημμύρα που έπληξε την περιοχή. Μάτι, πυρκαγιά, ανατολική Αττική!!!!! Συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα εκείνες οι εικόνες φρίκης από το κατεστραμμένο Μάτι τόσο των ανθρώπων που αντικρύσαμε οι Εθελοντές όσο και ο πόνος στα μάτια όσων καταστράφηκαν οι περιουσίες τους και θρηνούν τους 102 νεκρούς τους συνανθρώπους. ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ !!!!!!! Έκκληση για εθελοντές όλων των ειδικοτήτων για το Μάτι, στα δελτία ειδήσεων και του Σωματείου εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Θλιβερά όλα και ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ χωρίς ΜΑΠ για τα οποία έπρεπε να μεριμνά ο κρατικός μηχανισμός. Να τον σέβεσαι λοιπόν τον ΕΘΕΛΟΝΤΗ γιατί προσφέρει τις Υπηρεσίες του σε κάθε τομέα με προσωπικά του έξοδα. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης, αλλά και στις έρευνες που διεξήχθησαν στο Μάτι, συμμετείχαν και εθελοντές πυροσβέστες μέσω του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Π.Σ. !!!!!!! Εθελοντές για τη στήριξη των πληγέντων στην Μάνδρα, στο Μάτι, στην προφύλαξη και προστασία από την πανδημία που προκάλεσε ο COVID -19.
Ναι σίγουρα μπορεί έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση να αναλάβει πρωτοβουλίες όπου και όταν χρειαστεί ως ΕΝΕΡΓΟΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Εκείνος πάλι τις περισσότερες φορές πάντα πρόθυμος να οργανωθεί και να συντονιστεί με τις υπόλοιπες ομάδες εθελοντών ή με άλλες κρατικές υπηρεσίες ή ομάδες που έχουν αναπτύξει ένα εσωτερικό δεσμό και μπορούν να λειτουργούν πιο εύκολα μεταξύ τους.
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ !!!!! ΗΡΩΑΣ!!!!!
Μπορεί να μην είμαστε όλοι πλασμένοι για όλα όμως κανείς δεν περισσεύει. Ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα του έλεγαν οι πρόγονοι μας… Κανείς δεν περισσεύει και όλοι μαζί μπορούμε συλλογικά να συνεισφέρουμε τα μέγιστα. Χωρίς αντιπαλότητες …χωρίς διακρίσεις και προσωπικές διαμάχες. Ας προσφέρουμε ο καθένας μας ότι μας περισσεύει για να ολοκληρώσουμε το πολύτιμο έργο μας. Η φαιά ουσία μέρος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας όσο και η αδρεναλίνη μας. Κανείς δεν είναι πιο διασώστης από τον άλλον.
Ο Χριστός μας διδάσκει ακόμα ” Μην κρίνεις για να μην κριθείς”. Μια θαυμάσια αλήθεια που ελευθερώνει την ψυχή μας.
Με συγκεκριμένο καθήκον με αρχή και τέλος. Έτσι λοιπόν !
Μην τον κουράσεις τον ΕΘΕΛΟΝΤΗ γιατί θα αποχωρήσει ενώ πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, σίγουρος για τον εαυτό του. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την σκέψη του.
Κείμενο
Ξένια Γεωργιάδου
Πρόεδρος ΙΔΑΦΚ – Π.ΔΙΚ. Π.Π.Δ.Κ.

hmg@group1hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Create AccountLog In Your Account