Ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας με το Athens Science Festival 2020

Ανακοινώνουμε  την ανανέωση της συνεργασίας με το Athens Science Festival 2020

Ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας με το Athens Science Festival 2020

Η HELLENIC MEDIA GROUP στηριζει ως Χορηγος Επικοινωνιας το #Athens_Science_Festival_2020
Ανακάλυψε την επιστήμη στην καθημερινότητά σου στο Athens Science Festival.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Discover science in your everyday life in Athens Science Festival.

Athens Science Festival is organized by the educational organization “Science Communication – SciCo”, the British Council, the Onassis Scholars’ Association, the Innovation and Entrepreneurship Hub “INNOVATHENS” and the Industrial Gas Museum of Technopolis City of Athens, in collaboration with various academic, research and educational institutes.

Κεντρικό θέμα του φετινού Athens Science Festival 2020 είναι η «Τεχνητή Νοημοσύνη» (Artificial Intelligence, AI). Μέσα από ποικιλία δράσεων, προσαρμοσμένων για κάθε ηλικία, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τους νέους ορίζοντες που «ανοίγει» η τεχνητή νοημοσύνη, τη σχέση της με νευραλγικούς τομείς της ζωής μας και να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
Τι είναι αυτή η Τεχνητή Νοημοσύνη; Πώς οριοθετείται η γραμμή μεταξύ της μόδας και της αλήθειας για αυτήν; Μήπως τελικά είμαστε οι ίδιοι κρυμμένοι πίσω από κάθε της κίνηση, κάθε σημείο που εμφανίζεται, κάθε έκφανση και συμπεριφορά της, ή αυτοεξελίσσεται χωρίς τον έλεγχό μας; Πόσο ρυθμίζει ή διευκολύνει την καθημερινότητά μας, ως ένα νέο εργαλείο; Σε πιο βαθμό μπορεί η νοημοσύνη των μηχανών να υποκαταστήσει την ανθρώπινη; Πώς συνδέεται η Τεχνητή Νοημοσύνη με άλλους γνωστικούς τομείς; Είναι άραγε απαραίτητο να συνδιαλεχθεί με την ηθική, τη φιλοσοφία και συνολικά τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες; Η μήπως η ζωή μας τείνει τελικά να μετατραπεί σε μια τεράστια «βάση δεδομένων»;
Το #asf2020 θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων κατά το διάστημα 1-5 Απριλίου 2020.
hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account