H ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ανακοινώνονται τα κάτωθι:

1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα):

1α. Προπονήσεις

Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71) https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.

1β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.

Δεν Επιτρέπεται.

 

2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα):

2α. Προπονήσεις

Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71). https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.

2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου

Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.

 

3. Λοιπές περιοχές

3 α. Προπονήσεις

Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.

3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου

Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό).
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση.

Για τις λοιπές αγωνιστικές δραστηριότητες και την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

 

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αυτό που φοβόντουσαν όλοι, αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν, τελικά έγινε!

Η χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τα νέα περιοριστικά μέτρα (δείτε ΕΔΩ)  ήταν ο προπομπός για το τι θα συνέβαινε.

Έτσι, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Ακυρώνεται ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα 2020!

Tα νέα επιδημιολογικά στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού «οδηγούν» την ομοσπονδία στην οριστική απόφαση για ακύρωση όλου του αγωνιστικού προγράμματος που θα κορυφωνόταν με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας-A.M.A στις 8 Νοεμβρίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να ακυρωθούν οι αγώνες του Run Greece σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα για το Σεπτέμβριο και σε Καστοριά, Πάτρα, Ιωάννινα, Ρόδο και Ηράκλειο για τον Οκτώβριο.

Ταυτόχρονα το πιο πιθανό σενάριο είναι να ακυρωθούν και οι δυο μεγάλες διοργανώσεις του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας για τον Σεπτέμβριο και του Μαραθωνίου για τον Νοέμβριο.

Σε ότι αφορά τη διεξαγωγή των τριών πρωταθλημάτων, Ημιμαραθωνίου, 10χλμ και Μαραθωνίου με τη συμμετοχή μόνο λίγων δεκάδων αθλητών, τα μηνύματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για παράδειγμα στο πρωτάθλημα των 10 χλμ. που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του Run Greece στις 25 Οκτωβρίου, εάν υποθέσουμε ότι η πόλη θα ζει σε ρυθμούς αντίστοιχους με αυτούς που ζει σήμερα με την επιβολή τοπικού lockdown, ο αγώνας δε θα μπορούσε να διεξαχθεί.

Όμως ακόμη κι΄αν υπήρχαν χαλαρότερα μέτρα το νέο αριθμητικό πλαίσιο που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού(από 50 έως 100 άτομα συνολικά αθλητές και τεχνικό προσωπικό) είναι απαγορευτικό για τη διεξαγωγή αγώνων αφού πέρα από την συμμετοχή των αθλητών, απαιτείται η συνδρομή και συνεργασία δεκάδων ή και εκατοντάδων ακόμη ατόμων (τεχνικό προσωπικό, εθελοντές, ΕΚΑΒ, αστυνομία, Ερυθρός Σταυρός κ.α) για τη διοργάνωση του αγώνα, γεγονός που αυτομάτως τους θέτει στον κίνδυνο του συγχρωτισμού.

Τα επόμενα 24ωρα η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ…https://irunmag.gr/

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.