Στο πλαίσιο της αυτοψίας που έκανε σήμερα στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού μας ο Pressing 90.1 και το Pressing.gr, δια της παρουσίας και του ζωντανού ρεπορτάζ που μετέφερε στον αέρα του σταθμού η Γεωργία Σβάρνα, επισημάνθηκε ξεχωριστά η καταλυτική παρουσία τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού, τόσο από την ευρύτερη περιοχή, όσο και από την βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου έσπευσαν δυνάμεις με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Συνεχίζοντας τις δράσεις στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας., με ισχυρό δυναμικό οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν πρώτες βοήθειες σε ποικίλα περιστατικά, αφαίρεσαν πέτρες και χαλάσματα από δρόμους και αυλές σπιτιών που ήταν δυνητικός κίνδυνος για τους πεζούς και τα οχήματα, απομόνωσαν επικίνδυνα κτήρια και βοήθησαν στην σίτιση των πολιτών που πέρασαν το βράδυ τους στην ύπαιθρο ενώ κατασκήνωσαν και οι ίδιοι στα χωριά Μεσοχώρι και Δαμάσι προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των πολιτών.

Με καθοδηγητή τον πρόεδρο κ. Αυγερινό ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης όχι μονό για τις ομάδες του αλλά και για όλους τους Έλληνες, οι εθελοντές με απίστευτη δύναμη ψυχής μας δείξανε για άλλη μια φορά τι θα πει ανθρωπιά. Όλο το υγειονομικό προσωπικό με πίστη θάρρος και ευαισθησία έφτασε στα όρια της σωματικής και της ψυχικής αντοχής του για να σταθεί δίπλα σε όποιον το είχε ανάγκη. Συνεπής στο στόχο του και πιστός στις αρχές του ανθρωπισμού της αλληλεγγύης παραμένει αρωγός του ελληνικού κράτους., έχοντας ως όπλο την προνοητικότητα και την πολύχρονη εμπειρία του προγραμματίζει μεθοδεύει και στο τέλος πραγματοποιηθεί ανθρωπιστικές δράσεις δράσης με προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή “Pressing στην Επικαιρότητα» και τον Χρήστο Τσούμαρη, η Γεωργία Σβάρνα περιέγραψε συγκλονιστικές εικόνες, δίνοντας κατ’ αρχάς τον λόγο στον υπεύθυνο του τμήματος Ελασσόνας του ΕΕΣ, Νίκο Μπαρλαγιάννη, έναν από τους πρώτους που έφτασαν στο Δαμάσι αλλά και το Μεσοχώρι, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα προβλήματα.

Ο κ.Μπαρλαγιάννης μίλησε μεταξύ άλλων για τέσσερις απεγκλωβισμούς ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και την αναγκαία μεταφορά δύο ηλικιωμένων σε χώρο διαμονής καθώς τα σπίτια του είχαν ρωγμές, χωρίς να επισημανθούν ιδιαίτεροι τραυματισμοί.

«Στην συνέχεια στήσαμε δύο αντίστοιχους υγειονομικούς σταθμούς, που διανυκτερεύουν για να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια», τόνισε περήφανα ο κ.Μπαρλαγιάννης, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του ΕΕΣ, κ.Αυγερινό, όχι μόνο για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και γιατί με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αθήνα και παραδόθηκε στον άστεγο κόσμο που έχει στρατοπεδεύσει στο γήπεδο του χωριού, πλούσιο υλικό με κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Οι μετασεισμοί είναι διαρκείς και χρειάζεται ψυχραιμία και εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας. Γι’ αυτό παρέχουμε και κάθε δυνατή ψυχολογική υποστήριξη σε μια περιοχή με 130 σκηνές, που θα διπλασιαστούν κι επί του παρόντος, 150 άτομα», κατέληξε. Την σκυτάλη στον αέρα του Pressing 90.1 πήρε ο επικεφαλής της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του ΕΕΣ, που ήρθε στο Δαμάσι από Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κομοτηνή, επισημαίνοντας αρχικά και εκείνος την απ’ ευθείας εντολή που έλαβε απ’ τον κ.Αυγερινό, προκειμένου να φτάσουν στην περιοχή μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

«Επιχειρούμε συνεχώς από χθες το απόγευμα και δεν διαπιστώθηκε εγκλωβισμός, πράγμα ευχάριστω, αλλά με τόσους μετασεισμούς δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε σε επιφυλακή», είπε αρχικά, τονίζοντας πως η παρουσία τους ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου, που είναι απαραίτητο.

Με βάση την εμπειρία της ομάδας από πολύ δυνατούς σεισμούς και με σοβαρές συνέπειες, εκτιμήθηκε ότι μια σειρά γεγονότων έπαιξε ρόλο για να μην υπάρξουν σοβαρά τραυματίες ή και νεκροί, όπως η χαμηλή δόμηση στα χωριά της περιοχής, η ώρα εκδήλωσης του φαινομένου, το εργάσιμο της ημέρας κτλ. «Θα ‘ταν όλα αλλιώς αν ήταν νύχτα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ακούστε αναλυτικά όσο ειπώθηκαν σήμερα από τα στελέχη του ΕΕΣ, στον Pressing 90.1 και το μικρόφωνο της Γεωργίας Σβάρνα:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.