ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Άσκηση του 1ου Π.Σ. Χανίων στον ΑΗΣ Χανίων

Άσκηση του 1ου Π.Σ. Χανίων στον ΑΗΣ Χανίων

Άσκηση του 1ου Π.Σ. Χανίων στον ΑΗΣ Χανίων

Άσκηση του 1ου Π.Σ. Χανίων στον ΑΗΣ Χανίων

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Χανίων, στην περιοχή Ξυλοκαμάρα, του Δήμου Χανίων, άσκηση ετοιμότητας του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, με τη συνεργασία και άλλων φορέων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της έβδομης δεξαμενής αποθήκευσης της λεκάνης των νέων δεξαμενών. Λόγω της πυρκαγιάς, δρομολογήθηκε άμεσα εκκένωση των χώρων, από το προσωπικό της επιχείρησης και εν συνεχεία, κατάσβεσή της, στο χώρο της δεξαμενής, όπου αυτή εκδηλώθηκε. Επίσης, διαπιστώθηκε, έπειτα από καταμέτρηση, ότι υπάρχει ένας αγνοούμενος εργαζόμενος, στο υπόγειο του κτιρίου μεταφοράς καυσίμων και για το λόγο αυτό, ομάδα διάσωσης του ΑΗΣ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, προέβησαν άμεσα στον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά του, στο σημείο που βρισκόταν το ασθενοφόρο του ΑΗΣ, για τις πρώτες βοήθειες.

Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η καλή και ορθή λειτουργία των φορητών και μόνιμων συστημάτων πυρασφάλειας του ΑΗΣ, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε περίπτωση πραγματικού γεγονότος και οι τυχόν αδυναμίες στη μεταξύ τους συνεργασία.

Στην εν λόγω άσκηση, συμμετείχαν συνολικά 33 άτομα, εκ των οποίων, 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο υδροφόρα οχήματα, καθώς και προσωπικό της ΔΕΗ, το ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ.

Παρατηρητές της άσκησης, ήταν ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, εκπρόσωπος της ΔΕΗ, όπως επίσης και εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account