▪Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ▪Άσκηση Πλήρους Κλίμακας ΑΗΣ Αλιβερίου ▪Κωδική Ονομασία “Παρίον Βέλος ” Διάσωση τραυματία από θάλαμο με επικίνδυνα αέρια Και μεταφορά με σανίδα ακινητοποίησης…..

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΕΗ  ΑΕ . , με το γραφείο της πολίτικης προστασίας της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας , το γραφείο πολίτικης προστασίας του Δήμου Αλιβερίου , το Πυροσβεστικό Σώμα ,  την ΕΛ.ΑΣ  , το Λιμενικό Σώμα , το Ε.Κ.Α.Β  , και την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας  S.A.R –  312 , Καθορίστηκε το σενάριο της Άσκησης Ετοιμότητας Πλήρους Κλίμακας του ΑΗΣ Αλιβερίου .

Με κωδική ονομασία  ‘’ ΠΑΡΙΟΝ ΒΕΛΟΣ ‘’

Η άσκηση υλοποιήθηκε επιτυχώς την 17 Απριλίου  2018 ημέρα τρίτη και ώρα 10:02

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Στις 17 Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.38 π.μ., εκδηλώνεται ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στο χώρο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ στο Αλιβέρι καθώς και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

 

 

1η ΦΑΣΗ

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμική δόνηση άνω των 6 ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Δεν έχει αποσαφηνιστεί όμως αν ήταν η κύρια σεισμική δόνηση.

Η σεισμική δόνηση έχει τις παρακάτω συνέπειες:

  • Δημιουργεί διαταραχές στο ηλεκτρικό δίκτυο, με συνέπεια blackout στον ΑΗΣ Αλιβερίου.
  • Το τηλεφωνικό δίκτυο «πέφτει».
  • Υπάρχει καράβι στη λιμενική εγκατάσταση του ΑΗΣ, που φορτώνει πετρέλαιο από τη  Δεξαμενή Μαζούτ Νο 1, ενώ παράλληλα λόγω του σεισμού και της παλίρροιας, δημιουργείται ένα μικρής έκτασης τσουνάμι.
  • Κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης, προκαλείται τρακάρισμα από φορτηγό που επιχειρούσε να βγει από την κεντρική πύλη του ΑΗΣ με διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η κεντρική πύλη του ΑΗΣ.

 

 

 

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.