Άσκηση ετοιμότητας «ΚΟΔΡΟΣ» στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία «ΚΟΔΡΟΣ», στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Συμμετείχε η ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών με εμπλεκόμενες δυνάμεις 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και επτά οχήματα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών (ως σταθμός τομέα ευθύνης), από τον 5ο και 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών καθώς και το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς, λόγω σεισμού, στο υπόγειο στο χώρο των μαγειρείων του νοσοκομείου και επέκτασή της λόγω των εύφλεκτων υλικών με ταυτόχρονη επιχείρηση διάσωσης τυχόν εγκλωβισμένων ατόμων. Επίσης στον 4ο και 5ο όροφο του κτηρίου, υπήρχε πληροφορία για την ύπαρξη ενός ασθενή και ενός νοσηλευτή που εγκλωβίστηκαν λόγω πτώσης αντικειμένων εξαιτίας του σεισμού, τα οποία είχαν φράξει την όδευση διαφυγής. Ταυτόχρονα, προέβησαν στην εκκένωση του κτηρίου στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Το παρόν στην άσκηση έδωσαν ο Διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Κ.ΕΠ.Υ..

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.